Liquiditeit, solvabiliteit, vertrouwen en opeens…

Alledrie zijn zoek en dat leidde tot de huidige crisis.
De maatregelen die nodig zijn, zijn de maatregelen die vertrouwen herstellen.
Wat de crisis verscherpte is het plotselinge bewustzijn dat er een heel vervelende recessie aankomt. Je zag dat meteen bij de werkloosheidscijfers van vrijdag in de VS.
De $ 700 miljard aan steun had dan ook alleen effect als het duurste strovuur ooit. Het kan zo in het Guinness Book of Records.

Het vertrouwen is weg, de recessie is er, het veruitzicht is dat het nog veel en veel erger wordt omdat het systeem niet meer functioneert.
Mensen verwachten dus dat hun bedrijven financiëel bevroren worden en dan is verkopen ten koste van alles een heel rationele paniekhouding.

We verwachten een harde bearrally. Bearrallies dienen ervoor om overmoedige bears ook kapot te maken en hun koppen op te zetten en aan de muur te hangen. Naast die van de bulls.

Ik ben een bear, ik ben short de markt, maar niet de markt waar ik inzit, de Canadese venture markt, die niet te hedgen is.
Ik ben ook long dollars en long goud, twee trades die mooi lopen.
En mijn Bundfutures heb ik omgezet in Schatzfutures. Die zijn gebaseerd op korte termijnpapier. De korte rente gaat zakken, denk ik en sneller dan de markt dacht. De lange rente kan hoger, je krijgt dan een steile rentecurve en dat is goed voor banken en dus goed voor herstel van het systeem.

Eerst het vertrouwen herstellen en dan is er nog die vervelende recessie. Die zal ernstig worden omdat recessies gecombineerd met een bankencrisis dat altijd zijn. Lang en erg.
Dit wordt nog leuk, pas maar op.

Michael KralandLong dollar, Schatzfuture, goud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: