Goldman raus ! Jetzt ist’s Porsche Bank.

Hoewel ik mijn midlife crisis nog niet gelardeerd heb met een 911 zit ik wel met mijn pik in een puntenslijper waaraan Wendelin Wiedeking, de baas van Porsche zit te draaien en het doet pijn.

Voor alle duidelijkheid, ik zit Porsche short vanaf 269, een paar weken terug nu, en het aandeel ging meteen naar 452.
Het verhaal vind u hier.

Je moet altijd kijken of je weet ie de sucker is in een spelletje, anders is de kans groot dat je het zelf bent, oude wijsheid.

Als ik geweten had hoe dit VW spelletje gespeeld wordt had ik het niet gedaan, maar nu kost het me € 350.000 om uit te stappen uit een rijdende Golf, even nadenken dus.
Daar kan ik twee nieuwe Elfjes van kopen waarvan één donkergrijze coupé en een lichtgrijze cabrio met bordeauxkleurige kap en lichtbruin interieur. Leuk voor in de zomer in Provence.

De markt wordt helemaal gemanipuleerd door Porsche.
Porsche koopt aandelen VW. Ze hebben al 35% en nog 15% opties rond de 100. Ze zeggen bij Porsche dat ze nog bij willen kopen, dan kunnen ze meneer Piëch lekker dwarszitten.
Dit is manipulatie, want ze hebben al een meerderheid. Via zogenaamde cash settled opties, die voor de regelgever dus betaald zijn maar het blijven opties, hebben ze de hele free float opgekocht.

Vervolgens happen de hedge funds toe, op zeg 150. Veel te duur dat aandeel, zo toont iedere fundamente analyse, maximum 120 zou te rechtvaardigen zijn. Hedgies gaan dus short maar lenen eerst aandelen. Die zijn uiteindelijk van Porsche en Porsche krijgt hiervoor betaald. Ze hebben ook controle en kunnen op elk moment aandelen terugvragen. Dan moeten de hedge funds terugkopen.

Als de hedgies niet van Porsche lenen dan lenen ze van de banken die met Porsche meedoen en die onder de 5% blijven. Het effect is hetzelfde.
Ongelooflijk handig van Porsche.
Die verdienen aan elke etape.

De hedgies gaan short omdat VW zo duur is. Maar de koers blijft stijgen en Porsche kan ook de geleende aandelen terugvragen. Of dat doen via haar medestanders, de banken.

Iedere long aandeelhouder VW die dit ziet gebeuren verkoopt, zonder het te snappen want het was niet meteen duidelijk, mijn ogen gaan nu ook pas open.
Er is dus niets meer in omloop want Porsche koopt alles op.

Zo nu en dan verkoopt Porsche wat stukken met een enorme winst uiteraard. Het spel begon rond de 150, we staan vandaag boven de 400.

Hedge funds staan onder druk, outflows elke maand en de positie moet gesloten worden want de stop losses worden weggevaagd. Ze moeten dus stukken terugkopen. Van wie ? Van een grijnzende Porschebankier.
Tegen elke prijs. Want Porsche is the only game in town voor VW aandeelhouders. De puntenslijper is van hun.
Pijnlijk design.

Dit gaat ook enige tijd door, steeds tegen hogere prijzen.
Porsche zit ondertussen niet stil en verkoopt links en rechts puts tegen lage strikes. Ze hebben immers de markt in handen.

Dit kan allemaal, niemand die er tussen komt. Wie weet gaat er toch iets gebeuren. Regelgevers zouden wakker kunnen worden en dit spel stoppen. Dan kan de soufflé snel inzakken, maar pas op met hoop.
Hoop doet beven.

Disclaimer Kraland: short VW en een beetje wagenziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: