Inveztor artikel over Volkswagen zorgt voor paniekdaling

Sinds de publicatie van een artikel over de manipulatie van het aandeel Volkswagen door Porsche is het aandeel Volkswagen begonnen te zakken en wat eerst een rustige daling was is vandaag een glijer van ruim 20% in een stijgende markt.
U vindt het betreffende stuk hier.

Vandaag zakte het aandeel van € 355 naar € 286. Sinds wij het aandeel short zijn gegaan op € 269 is het gestegen naar € 448 de week daarop en ook vorige week werd dat record bijna geëvenaard, waardoor VW meer waard werd dan de hele Europese autoindustrie plus de Amerikaanse plus wat bandenmakers. De kw is ook nu nog 27, versus een 6 à 7 keer wat het normaal waard zou zijn in een bearmarkt, of veel minder.

[grafiek] Klik om te vergroten

De prefs VW, die dezelfde economische waarde vertegenwoordigen als de aandelen die we short gingen doen nu € 72 en de aandelen zelf zijn gedowngrade door Citigroup naar € 80, door UBS naar € 130 and counting.

Inmiddels hebben we bedreigingen binnengekregen, vooral in het Duits, en hebben we wat potige veiligheid ingehuurd. Mijn nieuwe, tijdelijke chauffeur, is getraind in het ontwijken van andere auto’s.
Ironisch genoeg rijdt hij in een Mercedes.

Detectives van Porsche, althans dat veronderstellen we want wie profiteert van de stijging – bellen met relaties van ons.
Mocht u gebeld worden laat dan alstublieft niets los, vooral niet over mijn privéleven, mocht u daarmee bekend zijn.
Ik overnacht in hotels tot dit voorbij is.

Disclaimer Kraland: short VW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: