Zondagavond

ING kreeg het opeens te kwaad en wordt ook een beetje genationaliseerd. Wie goed luisterde naar ING mensen die door hadden hoe hun bank werkte kon dit weten en we wisten het, maar niet duidelijk genoeg om op te durven handelen. Onze zegsman had, zoals gewoonlijk, gelijk.
Optimisme is tegenwoordig een bankier die op zondagavond vijf overhemden strijkt. Hopelijk houdt onze vriend zijn baan.

Banken zijn van nature stabiele zaken, die wild geworden zijn. Maar aan het hoofd heb je vaak nog wel rustige jongens. Als je wilde jongens aan het hoofd hebt is het nog veel erger, kijk maar naar IJsland. Maar die rustige jongens hebben ook een probleem, die weten niet wat er in hun bank aan de hand is, zie ING. Of misschien wisten ze het wel maar duurde het even voordat ze hun mond open konden doen omdat de bitterbal zo heet was. Whatever.
De keurige heren van de Franse spaarbank voor de gewone man, de Caisse d’Epargne, hebben gezond verstand en hadden dan ook alle handel voor eigen rekening verboden. Maar die ging toch door, stiekem dus. En een team handelaren verliest daar € 600 miljoen. Tegelijktertijd loopt in Frankrijk het proces Kerviel en je vraagt je af wat daar nou echt gebeurd is.

Wist Daniel Bouton, de CEO niets ? Of kwam het hem goed uit maar ging het daarna fout ?
Zullen we het ooit te weten komen ?

Het doet er niet veel toe. Onze zorg is vanavond want vanavond bepaal ik met The Plunger wat we morgen gaan doen. We zijn vrijdagmiddag short gegaan en we eindigden dan ook op Wall Street in de min.
We gebruiken de DAX future omdat die tot 10 uur handelt, het is voor ons een handige proxy voor de AEX.
Laten we eens kijken of onze lezers gelijk hebben – je kunt aan de reacties op onze blogs zien dat de meesten bullish zijn na afgelopen week. Of misschien hebben wij gelijk, tot onze spijt, en gaat het weer slechter.
Veolia voorziet 34% minder investeringen. Nu doet Veolia niet in sportwagens of designmeubilair maar in vuilverwerking en water. Hé, dat valt tegen.
Ukraine, Litouwen, Hongarije, Pakistan, Zuid-Korea ? In het beste geval is er hulp van het IMF. Een 80-jarige commissaris van dat fonds is bezig de heer Strauss-Kahn op het pikje te tikken want hij heeft wat zitten ganzenborden met een mevrouw, verder schijnt er niets aan de hand te zijn, maar iemand wil hem blijkbaar te grazen nemen.
Net zoals destijds meneer Wolfensohn maar die had zich wel erg politiek onhandig gedragen.

In Europa treden president Sarkozy en premier Brown erg voortvarend op. Allebei hebben ze hun imago verbeterd, serieuze kritiek is er niet op hun beleid, maar wonderen kunnen ze niet doen, hoogstens het ritme van de reacties een beetje versnellen.
Hele slimme dieven hebben via een IT kraak wat kleine bedragen van de heer Sarkozy’s bankrekening gehaald en de politie heeft geen idee wie het heeft gedaan.
Een paar jongens zitten vanavond dijenkletsend naar de Franse televisie te kijken,

Het is raar maar uit de reacties op mijn blog over al die omvallende landen reageert iedereen alsof er niets aan de hand is. Laten we eens naar Korea kijken. Vergiftigde KIKO opties, Knock In, Knock Out, zorgen voor bedrijven die omvallen omdat de won tegen de dollar daalde, een procent of 29, en die opties blijken nu een ramp.
Ongelooflijk wanneer je ziet hoe sommige van de beste bedrijven omvallen.

Ik ben bang. Banger dan mijn lezers. Bang dat wat ik zie nog maar een deel is van wat we nog krijgen. Want zeg nou zelf, er is een hoop ellende waarover je niets in de krant leest. En dan is er de ellende die door die ellende wordt veroorzaakt. Een multiplier heet dat.
Die ellende kennen we nog niet maar als het een bullmarkt is en we krijgen hetzelfde effect met een positieve multiplier dan delen we bonussen uit en scheppen op.
Ik hoop dat u ook zult overleven.

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: