De China Injectie II

De China Injectie van gisteren liep al snel vast en vanochtend beginnen we weer zwak. We hebben nog steeds een long positie, de stops hadden we gisteren niet erg hard aangedraaid en we kijken het even aan. als we ons vergist hebben zijn we er weer snel uit.

Misschien is een beetje uitleg op zijn plaats hier. We denken dat we in een bearmarkt zitten die nog een stuk lager kan, iets waar de meeste mensen niet echt aan willen denken maar de tekenen die er op wijzen dat dit kan gebeuren zijn er, naar mijn persoonlijke gevoel, echt wel. Dan denk je aan een AEX die weer door de 220 gaat, naar een S&P die naar de 600 gaat en naar allerlei bijkomende ellende, inclusief eventueel op straat.
We komen in een deflatie economie terecht die vervolgens gaat omslaan in een inflatie verhaal. Misschien iets Weimar-achtigs. Maar ik hoop dat het niet gebeurt.

Wat de huidige markt kenmerkt is dat er nog steeds veel volatiliteit is. Bovendien zien we sinds 10 October een herstel in de markt. Geen goed nieuws ? Dat klopt. Er is geen goed nieuws en ook als je zoekt vind je weinig. Overigens, het is er wel en ik vind ook nog wel wat, want alles is relatief.
We maakten vorige week een rally in een klein aandeel mee, Bateman, van 13 p naar een top van 35 p gisteren. Bateman werd kort voor die rally uitgebreid beschreven voor onze abonnés in De Kapitalist.
Opeens bleken de fundamenten weer even mee te tellen.
Bateman is actief in fosfaat engineering. Er is nieuw management met een goed verhaal.

Terug naar de markt.
Een karakteristiek van dit soort bearmarkten is dat er ongelooflijke rallies zijn, waar we van proberen te profiteren.
Die rallies komen uit het niets, wanneer de markt goed oversold is. Dat gebeurde na 10 October, vandaar onze houding nu.
Wie niet aan dit soort spelletjes mee wil doen, en dat is het geval van de meeste particulieren, kan beter aan de kant blijven staan.

China maakte gisteren niets uit en je zag de maatstaf voor zo’n effect niets doen. De Baltic Dry Index blijft heel slecht, wat betekent dat scheepstransport slecht blijft en voor Chinese export is dat een goede meetlat.

Het gaat er niet meer om of het nieuws goed of slecht is. Het gaat erom of het slechter is dan verwacht.
We blijven heel, heel bearish en proberen deze bearrally te spelen, als het tenminste een bearrally is en niet een bull trap.
Vandaag meer duidelijkheid.Long Bateman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: