Geen bearrally, dus hij kan zo komen

Vorige week hadden we gehoopt dat hij zou komen, de bearrally. Deze week kregen we een extra laagje wanhoop er overheen.
Geen rally, een baisse die net ophield boven de steun. Dat wordt dus een bearrally van een lager niveau naar een lager niveau, zeg AEX 270 en niet meer de 340 waar we naar keken.
Ik ga nu weer long de DAX.

Olie zakt. Misschien tijd voor een gekochte call, ver out of the money.
Na ons eerste offer gisteren zakt Volkswagen nu wat verder door naar 330. Onder de 300 coveren we weer wat calls.

De leverage van de hedge funds zakt nu gestaag maar de hedge funds verdwijnen bij bosjes.
Fund of funds idem.

De Kapitalist gaat hier een speciale avond aan wijden voor haar abonnés en voor lezers van De Kapitalist. Dat wordt de avond van 2 December. Er komt nog een formele uitnodiging. Sprekers zijn twee heren die broodjes smeren, broodjes die ytd winstgevend zijn. Ze gaan het hebben over opportunities en bedreigingen die ze in de markt zien.

Dit wordt een interessante avond. Loef en Schmull komen ook weer terug, op 15 December.
Voorrang en gratis plaatsen voor abonnés van De Kapitalist en de Schmull Nieuwsbrief, € 99 in de voorverkoop en € 129 aan de zaal, first come, first served.

Michael Kraland


De Kapitalist bevat de beste beleggingsideeën van de Inveztor redactie, zoals de primeurs van de transacties in Michael Kraland’s PolderPortefeuille. Dit jaar zijn er al 75 Kapitalist-edities verstuurd. Abonnees hebben ook gratis toegang tot de meest gelezen beleggersrubrieken uit Het Financieele Dagblad, namelijk ‘Bartjens’ en ‘Boven de Markt’. Kapitalist abonnees profiteren eveneens van 50% korting op overige betaalde nieuwsbrieven en van een korting op evenementen tot soms wel 100%. Een jaarabonnement op De Kapitalist bedraagt € 449,-. Klik hier voor een abonnement.Disclaimer Kraland: short VW, long DAX, geen overige posities in bovengenoemde fondsen op het moment van publieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: