Goldman is geen Oilman meer

Vandaag gooit Goldman de handdoek in de ring wat olie betreft. Dat hadden wij al veel eerder gedaan maar we sloten onze olie shorts tussen de $55 en $57, te vroeg blijkt nu.

Waar het met olie naar toe gaat kunnen w niet weten maar waarschijnlijk krijgen we nu de roepers om $ 40 olie en wie weet komen we daar ook wel. Ik zie nu overal commentaren opdoemen dat je hiermee dan wel de volgende harde prijsverhogingen in de hand werkt want exploratie stopt overal en vooral in de meest marginale velden, qua kostprijs.
De teerzanden van Alberta zijn marginaal qua kosten, boven de $ 40 per vat, plus nog een discount die nu extreem hoog is, voor hun zware olie versus lichte.
Die velden verliezen nu geld en inveteringen daar lopen terug.

Qua volume is dit allesbehalve marginaal. De teerzanden zijn duur maar groot, 173 miljard vaten.
Exploratiebedrijven storten in.
Als er spelers echt kapot gaan, en dat zien we nu al in de oil patch, dan werkt dat de volgende hausse alleen maar in de hand.
Hoe we hier op in kunnen spelen behandelen we nog eens in De Kapitalist.

Michael Kraland


De Kapitalist bevat de beste beleggingsideeën van de Inveztor redactie, zoals de primeurs van de transacties in Michael Kraland’s PolderPortefeuille. Dit jaar zijn er al 75 Kapitalist-edities verstuurd. Abonnees hebben ook gratis toegang tot de meest gelezen beleggersrubrieken uit Het Financieele Dagblad, namelijk ‘Bartjens’ en ‘Boven de Markt’. Kapitalist abonnees profiteren eveneens van 50% korting op overige betaalde nieuwsbrieven en van een korting op evenementen tot soms wel 100%. Een jaarabonnement op De Kapitalist bedraagt € 449,-. Klik hier voor een abonnement.Disclaimer Kraland:geen posities in bovegenoemde fondsen op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: