Fortis, Shell Pensioenfonds groot in Madoff I

Zoals u kunt zien in de column hiernaast zijn wij het niet eens met de stelling dat het Madoff schandaal aan Nederland voorbij zal trekken. Dit is niet de Eerste Wereldoorlog, we leven in een financiëel netwerk waardoor alles met elkaar verbonden is.

Inveztor heeft zowel Fortis als Shell Pensioenfonds gebeld met vragen over hun deelname in Madoff, die tot nu toe niet bekend was.
Wij denken dat Fortis via onder andere Fortis Prime Fund Solutions grote exposure heeft, naar onze schatting mogelijk tot ettelijke miljarden. Fortis Prime Fund Solutions is onderdeel van Fortis Nederland, dat weer onderdeel is van de Nederlandse Staat.

Fortis Prime Fund Solutions zou klanten leverage hebben gegeven om in feeder funds met de Madoff strategie te beleggen. Hierbij leent een bank geld aan de klant aan de klant om te investeren met een hefboom.

Volgens bronnen was er zaterdag een ontmoeting tussen Fortis en de overheid, waarschijnlijk het Ministerie van Financiën en De Nederlandse Bank. We proberen dit bevestigd te krijgen. De handel in het aandeel Fortis is momenteel opgeschort vanwege de beslissing van het Belgische Hof van Beroep om de verkoop van Fortis-onderdelen aan BNP Paribas op te schorten.

Fortis wilde ontkennen noch bevestigen dat ze er bij betrokken zijn, maar komen later met een persbericht.
Shell wil niet reageren op posities, aldus een woordvoerder.
Wordt vervolgd.
Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: geen posities in genoemde fondsen op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: