Waarom Madoff u geld gaat kosten II

We zijn nog lang niet klaar met Madoff. Wel met de spruitjestornado die ons tegen de muur van onze werkplek blies toen wij lazen dat iemand zei dat dit niets was vergeleken bij Palminvest en Easylife, althans, voor Nederland. Deed me denken aan de houding van de Franse autoriteiten ten tijde van Chernobyl. Die wolk zou wel stoppen bij de grens.

Gisteren was Inveztor de eerste ter wereld met het Fortis verhaal en ook met Shell. Shell heeft geloof ik nog niets bevestigd.
Het is nu laat, we zijn net klaar met een Inveztor seminar met Schmull en Loef. Het ging goed, dank u, Dauphine zat aardig vol, Schmull en Loef waren in vorm, evenals onze sponsors van Today’s Beheer, die alweer gekozen waren tot de grootste internet broker van Nederland. Of de goedkoopste. Of de handigste. Wij zijn onze sponsors altijd dankbaar.

Terug naar hoe Madoff u arm gaat maken en hoe dit niet stopt bij de grens.
Vandaag vraag ik iemand nog even wat mensen te bellen en dan zal ik u melden wie de volgende slachtoffers zijn.
In Nederland.
We gaan een Madoffmeter maken.

Toen ik het nieuws hoorde, op donderdag, was ik over één detail verbaasd. Hoe kwam Madoff aan die $ 50 miljard ? Ik dacht dat er maar een miljard of 17 in zijn strategie zat.
Inmiddels weet ik beter, mijn teller staat al dik boven de $ 25 miljard and counting.

Maar het is laat, ik moet vroeg op, ik ga naar bed.
Het wordt een vervelende dag voor de klanten van een keurige goed bedoelende vermogensbeheerder. Hij had 20% in Madoff.
Keurig huis, conservatieve strategie.
En de mensen die dit zagen aankomen zijn legio.
Vandaag hoorde ik van iemand die Madoff had geweigerd na een due diligence onderzoek. Alleen, ik weet toevallig dat die meneer niet werkte waar hij zegt dat hij zat en dat er nooit door die firma due diligence is gedaan op Madoff.
Grappig.
Zo wordt geschiedenis geschreven.

Er zijn nog een paar andere maniertjes waarop Madoff bij u binnen kan sluipen. Via uw bank. Doet uw bank mee met Tremont ? Die hebben via hun Rye fonds ook $3,3 miljard bij Madoff zitten, zo meldt Bloomberg.
Tremont werd erg goed gedistribueerd in Nederland door een keurige meneer uit Wassenaar.
Deze keurige meneer, geen spoor van ironie gelooft u me, hij kon er niets aan doen, stelde me ooit voor aan Sandra Manzke, CEO van Tremont.
Indrukwekkende vrouw, in een mannenmaatschappij. Ik ontbeet met haar in Parijs en daar bleef het bij. Ze verkocht Tremont en richtte Maxam op. Maxam had $ 280 miljoen bij Madoff en Mantzke zegt dat ze geruïneerd is.

We zouden zo nog wel even kunnen doorgaan. Ik hoor graag van lezers die nieuws hebben over Madoff in Nederland en daarbuiten.
Als u vindt dat Palminvest en Easylife vergelijkbaar zijn is het niet nodig me te contacteren om me daarop te wijzen.
Ik probeer nog steeds de spruitjeslucht uit mijn goede pak te krijgen.
Dit is nog lang niet voorbij.
Fairfield Sentry ? Die hebben een miljardje of 7,5 bij Madoff. Sentry is het grootste fonds van dit hedge fund huis van $ 14 miljard. Fairfield heeft sinds 9 jaar een kantoor in Rotterdam.

Disclaimer Kraland: niet van toepassing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: