Waarin wij Michelle O vragen als binnenhuisarchitecte bij Citi

Gelukkig heeft Amerika een voortvarende President. Dat is meer dan we kunnen zeggen van Citigroup.
Obama toonde dat hij helemaal doorhad hoe de wereld in elkaar zit en wat belangrijk is en voor een President is het prettig wanneer hij dat soort dingen door heeft. President Bush werd nooit van dit soort dingen verdacht.

Het gedoe over wiens schuld wat nou is en wiens schuld niet, kwam President Obama de neus uit, dus zei hij publiekelijk dat hij de verantwoordelijkheid nam. En omdat iedereen weet dat hij er echt helemaal niets mee te maken had en absoluut niets van de financiële wereld weet, komt dat geloofwaardig en gezaghebbend over. Bravo, dit is presidentiëel gedrag, dit is leiderschap.
Nu even naar die arme Vikram Pandit. Die doet nu een Thain. U weet wel, John Thain, die een fantastische carrière in één ruk kapotmaakte door op het verkeerde moment bonussen versneld uit te betalen bij Merril. Dat kon een jaar geleden nog maar nu niet meer. Als CEO moet je aanvoelen in welke tijd je leeft anders wordt het een zootje, zeker als het al een zootje is, dan maak je het erger.

Maar dat was niet alles, Thain liet ook zijn kantoor nieuw behangen. Die arme Stan O’Neal, die met $ 175 miljoen vertrok zat natuurlijk in een soort fotokopiëerapparaten kast, een bezemhok. Met gruwelijke stoelen.
Dus belde de assistente van Thain, of mevrouw Thain,want zo gaat het vaak, even naar een binnenhuisarchitecte en die knapte het kantoor van de baas even op voor $ 1,2 miljoen.
Exit Thain.

Nu kent iedereen het verhaal van Citi, daar hoeven we niets aan toe te voegen. Wat doet vriend Vik ? Ook kantoor opnieuw behangen, brandveilig maken enzovoorts. Kosten $ 3,2 miljoen zegt Bloomberg. Vervolgens moet er volgens Bloomberg nog wat vertimmerd worden hier en daar, nieuwe asbakken, shreddertjes en je komt op $ 10 miljoen. Nou is dat niet alleen voor Vik maar ook voor de rest van de directie, in het kantoor op Park Avenue. Maar toch.
Er staat nu veel leeg in NYC.
Gelukkig is Inveztor er nog en hebben wij een oplossing.
Neem voor $1 Michelle Obama in dienst als binnenhuisarchitecte. Zij heeft vast smaak en ook als ze dat niet heeft, dan belt ze even IKEA want waar hebben we het nu over, dit hoeft toch niet allemaal ?

En vervolgens vliegen ze onze eigen vriend en hoofdredacteur, Martin "Kettingzaag" Crum in. Martin reist niet duur, hij heeft een Centurion Card bij Ryanair.
Crum regelt dat hele kantoor voor een bedrag dat zo laag is dat die Amerikanen hier een case study aan de Harvard Business School van gaan maken.

Vragen wij Pandit om Crum hier een weekje te vervangen als gasthoofdredacteur.
Wel om vijf uur opstaan Vik, want dan maakt onze Kettingzaag de Nieuwe Dag.
Dit is beter dan een Win/Win situatie, dit is een Vik/Win deal.
Even Geithner bellen, dit is een mooie oplossing.

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: