Bij Porsche nichts neues

Niets aan de hand bij Porsche. Automakers die twee keer zoveel winst maken als omzet, dat is volkomen normaal, gewoon onze mond over houden.

Neem nou de Bafin. De Bafin is de Duitse beurswaakhond. Wat doen beurswaakhonden? Geen flauwe grapjes nu over wat ze allemaal likken en zo, dit is een beleggersite. Ik wacht nog steeds op antwoord.
Achter in de zaal daar, roept u maar.
Wat bedoelt u met afvinken?
Goed, duidelijk.
Maar wat nog meer?
Inderdaad. Hun handen in onschuld wassen. Want zo verklaarde de Bafin tijdens de pret rond Volkswagen, dat het hen de politieke steun ontbrak om iets te doen. Waaraan iets te doen?
Aan marktmanipulatie natuurlijk.
Nu willen we niet flauw doen maar vandaag is dus een unieke dag. Want niet alleen heb ik nog nooit een automaker twee keer zoveel winst als omzet zien maken, ik heb ook nog nooit een automaker meer zien verdienen op de beurs dan met auto’s maken.
Porsche deed dat al een beetje met deviezen en dat was ook hoe ze de smaak te pakken kregen.
Nu hebben wij wat verder gezocht en zijn we ook wat verder gekomen en weten we, dat denken we althans, met wie Porsche dit allemaal bekokstoofd heeft.
Want waarom ze het deden wisten we allang.
Toch zijn er nog mensen die nu roepen dat er niets aan de hand is en dat de hedge funds die het schip in zijn gegaan dit allemaal hadden kunnen weten.
Ik heb dit uit meerdere bronnen vernomen, inclusief in de krant.
Maar elke keer was het een verhaal van een toeschouwer of een andere vorm van journaille.
Kortom, jongens die dit soort dingen niet doen en geen flauw idee hebben van hoe je zo’n trade opzet, laat staan hoe je er uit komt.
Het helpt op zo’n moment dat ik het zelf gedaan heb, zelf bijzonder slecht geslapen heb en er het een en ander van heb geleerd.
Never mind.
De Duitsers hebben getoond dat marktmisbruik, mits door een Duitse partij, heel anders wordt beoordeeld dan marktmisbruik door sprinkhanen, zoals zij de hedge funds daar noemen.

Verder puur een kwestie van Die Beste Steuerleute.
 

Michael Kraland

disclaimer Kraland: geen positie in Porsche op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: