De rel komt na de rally

Een rally gebouwd op financials kan geen gezonde rally zijn – het blijft een bear rally. Er is nou eenmaal een soort regel. Die regel is dat een nieuwe bullmarkt niet geleid wordt door de sterren uit de vorige bubbel.
Een regel ? Zijn we geen contrarians ? Moeten we hier niet de spot mee drijven, of erger nog, mee spelen ?
Nee. Deze regel is serieus en hoewel ik nu flink wat financials heb zijn het geen financials van het genre dat je niet wilt aanraken maar financials die alleen besmet werden door de failliete banken en andere lege hulzen van het huis Too Big to Fail.

De rally is echt omdat mensen opgelucht ademhalen en dan kan de zaak omhoog want de waarderingen waren van over-de-afgrond niveaus.
Dus omhoog, logisch.
Maar de financials, de BofA’s van deze wereld, die kregen gewoon een shot heroïne van de Amerikaanse regering. De boekwaardes werden kunstmatig opgepompt door slecht papier te herwaarderen als best goed papier en hop, daar gingen we.
Maar de zieke banken blijven ziek.
En de werklozen geven geen feestjes en kopen geen auto’s.
Dus straks zinkt de werkelijkheid in en krijgen we te maken met een kater.
Vandaar dat ik er weinig moeite mee heb wat cash aan te houden. Ongehoord veel eigenlijk, ik heb dat nog nooit gedaan.

Op een gegeven moment begint het door te dringen dat die rally leuk was, hij is ook echt, ik doe graag mee, ik spuug niet in de soep, maar we komen er straks wel achter dat we iets te enthousiast zijn geweest en dan krijgen we weer een rel, na de rally.
Of het ding zet door. Dat zou pas erg zijn.
Al die gemiste boten.

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: