De Kapitalist, LNG, de dollar, agri en een nieuw goud aandeel

LNG is na een recent dieptepunt onder de 50 vanochtend gesloten op 70,5 ASD centen.
CEO Maurice Brand is vandaag in Amsterdam in gesprek met Inveztor en wie interesse in dit verhaal heeft, het gaat om een nieuwe terminal voor vloeibaar gas in Australië, kan het verslag lezen in De Kapitalist die deze week verschijnt.

Nu even wat Inveztor bashen, maar dan met onze naam erbij vermeld. We hebben een foutje gemaakt door een stoploss order op LNG in te laten liggen en lezer De Leeuw maakt ons daar terecht attent op. Dat is even vervelend voor de PolderPortefeuille, waar het aandeel van de stoploss op 48 cent opstoomde naar 70 cent nu. En we hadden het verhaal anders zeker aangepast rond de 52 à 53 cent, toen we contact hadden met het bedrijf.
Maar we nemen ons verlies, gaan niet huilen en we lopen het wel in met een andere trade vandaag, hopen we. En we blijven LNG volgen want we hebben zelf nog een positie en niet iedereen die het aandeel heeft, heeft noodzakelijkerwijs verkocht.
Deze misser spijt ons. We blijven nog even long.

Het verloren winstje van LNG halen we in met de dollar die we nog steeds short zitten, van midden in de 1,38 tot onder (of zoals u wilt boven) de 1,42 nu. 1,4230 om precies te zijn.
We zien teun op 1,415 en weerstand op 1,445. De dollar correlleert op dit moment invers met de S&P. Stijgt de beurs dan zakt de dollar.
Praathoofden op de televisie zeggen dat dit komt door risico afkeer die toeneemt als de beurs zakt en omgekeerd.
Waarom niet.
Omdat we de huidige hausse missen, alleen de laatste, want die van maart hadden we wel gespeeld, is het leuk die dollar short te blijven zitten.

Wanneer we de nieuwe Kapitalist versturen treft u daarin ook een nieuw goud aandeel, nieuw voor onze portefeuille althans.
En we hebben wat agri commentaar voor u waarvan later vandaag hopelijk een voorproefje.

Tenslotte Rockgate Capital, RGT.
Rockgate, waarvan de CEO slecht in de smaak valt op onze fora, heeft een bijzonder succesvolle financiering gedaan voor $ 5,5 M. Eerder hoopte het management op 1,5 à 2 M. De financiering was op 45 cent met een halve warrant erbij.
We komen er op terug in De Kapitalist.
We denken dat RGT het volgende spel speelt: nu een financiering en dan vervolgens de resultaten van de laatste boringen. Dat is dan meteen een leuke stijging voor het aandeel, nieuwe instappers, waaronder sterbelegger Eric Sprott tevreden.
Wij ook want we hebben stukken en bijkopen is misschien geen slecht idee op de huidige koers van 53 cent. Verkopen in de eventuele spike is dat ook niet.

Long LNG, RGT.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: