Delta Lloyd en de rest van de wereld II

Eerst maar even Delta Lloyd, het eenvoudigste onderwerp. We hebben de IPO door de hoeven laten zakken, die hoeven lagen op €16. Op €15,51 en op €15,49 hebben we er wat opgepakt en die van €15,49  is al weer weg op € 15,72. Die andere post is misschien ook al weg. Kleine winstjes van niks en zoals we gisteren schreven, steun van het syndicaat.
Ah, daar flikkert iets. We zijn er uit.

Want de rest van de wereld ligt er ook niet zo goed bij. Europa is meer dan 2% terug, een waardeloze dag dus voor een IPO, wij leven mee met Delta Lloyd.
De dollar is weer heel vast, hoog in de $1,46, de dollar draai waar we het eerder over hadden, zet nu door.

We hebben hier geen andere gedachten bij dan we destijds opschreven. Wanneer iedereen hard naar een kant van de boot rent moet het evenwicht hersteld worden. We zijn nog steeds negatief op de dollar om alle bekende fundamentele redenen. Maar voor de korte termijn was ons eerste doel 1,45 en dat komt nu aardig in zicht.
Met 3% dollar bulls is het gewoon een kwestie van balancing the books geworden. Maar misschien zijn er andere redenen en wanneer we ons oor te luisteren leggen horen we die ook.
De vraag is of dit niet allemaal ruis is.


 

 

  3cubes(2)

Nieuwe reeks Citi Speeders
•       Citi Speeders voor iedere 2,5 punt op de AEX
•       Slechts 5 punten verschil tussen Fin.niveau en Stop Loss!
•       HOGERE HEFBOOM

Om alle producten te raadplegen, klik hier 


De Noorse kroner (NOK) doet een stap terug en handelt op 8,55. We hadden eerder wat gedeeltelijke winst genomen op onze posities en dat leek even verkeerd en lijkt nu goed.
Bij 8,60 misschien herladen en weer long gaan. We zien vandaag ook de Ozzie (de Australische kroner) wat stabiliseren hoewel de centrale bank daar voor de tweede keer de rente verhoogt, nu naar 3,5%.

Wat wel aardig is, voor Schadenfreude types althans, is even na te denken over uw medemens dat aan carry trades doet. Die lenen dus in US dollars, nauwelijks rente en dalende valuta, en zetten dat uit in bijvoorbeeld euro’s of Ozzies of NOK. Maar nu stijgt die dollar. Daar wordt dus aan puntenslijpers gedraaid en uw carrytradende medemens lijdt pijn.

Goud blijft mooi liggen wat overnight weer een aantal kirrende goudcommentaren naar onze inbox lokte.

Ik ben een grote fan van de Blackberry. Bij Inveztor heeft iedereen zo’n ding behalve Crum maar dat komt omdat ik zijn exemplaar gebruik. Wat kan dat mij nu schelen hoor ik u al denken en u kunt nu dus ophouden met lezen tenzij u mee wilt denken aan een potentiële short. Zoals met alle shorts die we doen zijn we een beetje laat.
De reden waarom ik Crum’s Blackberry heb is omdat die van mij kapot was gegaan. Ik heb een Bold. De trackball liet ik drie weken geleden vervangen bij een kleine reparateur maar die is nu alweer vastgelopen, Vloeken en tieren heeft geen zin anders deed ik het graag. De batterij is ook niks.
RIM, de maker van dit speelgoed, slaagt er niet in de consumentenmarkt echt te penetreren, hoewel je steeds meer jongelui met Blackberries ziet die die dingen eigenlijk niet nodig hebben. Want laten we serieus zijn, de Blackberry is het beste apparaat voor email en tekstverkeer maar de rest is niet meer dan gemiddeld tot zwak. De Eifoon doet alles leuker en beter maar is stukken minder in pushmail, hoewel daar nu Ping voor is bedacht, meldt de heer Vermeulen ons.
Dit leidt tot een ongemakkelijk en irritant dilemma.
Ik ben een trouw mens. Ik hou niet van switchen. Al die tijd die je weer nodeloos investeert in nieuwe trucjes en kunstjes ervaar ik als een verlies van tijd die ik zou kunnen besteden aan waardevollere zaken zoals, nee, laat maar zitten.

Bovendien is daar de infrastructuur van vele, vele opladers die ik overal ter wereld heb liggen sinds ik ooit een dag zonder gezeten heb.
Ik zou hier een kort verhaal over kunnen schrijven dat ons over meerdere werelddelen voert maar ook dat bewaren we voor een andere gelegenheid.
Laten we even tot zaken komen: moeten we RIM hier shorten?
Daar zijn we vandaag dus mee bezig. Gisteren zakte het aandeel 6,4%, net toen ik mijn onvrede had geuit.
Maar wat koop ik in plaats van mijn Blackberry.
Een Peter Lynch gevoel bekruipt mij, maar de onvrede blijft.
En u?

Michael Kraland 

Reacties zijn welkom op kraland@inveztor.nl

Disclaimer Kraland: long NOK, USD, goud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: