Delta Lloyd en de rest van de wereld

Mijn kleren hangen buiten te luchten. Daardoor worstel ik met een opkomende verkoudheid. Reden is de spruitjeslucht die in mijn spullen was getrokken. "Grootste IPO van Europa" wat heel leuk is en helemaal juist. Maar "toch maar iets om trots op te zijn?".

Laughing, vulturing, brulling bij Aviva, moedermaatschappij van het prachtige Delta Lloyd, de enige verzekeraar die geen staatsteun nodig had. Wat iets is om trots op te zijn.
Want het verhaal is niet een trots story maar een gewoon, prozaïsch en onopmerkelijk verhaal van Engelsen die onhandelbare Nederlanders liever kwijt dan rijk zijn zodat ze lekker kunnen uitbreiden in levensverzekeringen in de VS.

Rest de vraag of u mee moet doen met die IPO. We lazen al iets over het toedelen van kortingen aan institutionele beleggers. Dat werd snel tegengesproken door de woordvoerder van Delta Lloyd.


  3cubes(2)

Nieuwe reeks Citi Speeders
•       Citi Speeders voor iedere 2,5 punt op de AEX
•       Slechts 5 punten verschil tussen Fin.niveau en Stop Loss!
•       HOGERE HEFBOOM

Om alle producten te raadplegen, klik hier 


De fundamenten? Crum heeft er voor Inveztor naar gekeken en die vind het best redelijk allemaal, alles heeft een prijs en Crum is niet snel enthousiast.
Wat gebeurt hier? De grootste IPO van na de crisis in ons deel van de wereld en een syndicaat waar iedereen die telt in zit.
De prijs is wat naar beneden bijgesteld en het verhaal is twee keer overtekend.
De beurs is de afgelopen dagen erg zwak omdat beleggers zich opeens bewust worden dat er nog heel grote gaten in de kaas zitten en dat de heroïne van de stimulering op begint te raken. De dag van Cold Turkey komt dichterbij en dat voelt onprettig aan.
Wat betekent dit allemaal?
Die grote IPO moet lukken. Het ultra blue chip cum white shoe syndicaat heeft de pricing al teruggebracht om nog een schijn van overtekening te kunnen bewerkstelligen want, opnieuw, dit moet lukken.
Hebt u drang om in verzekeringen te zitten? Vindt u Delta Lloyd een goede vermogensbeheerder (wij vinden dat wel)? Denkt u dat met priced to please u er ondanks de slechte beurs nu in moet stappen?
Stoort het u niet dat de prijs naar beneden is bijgesteld, wat meestal niet een goed voorteken is als u een van die nare mensen bent die IPO’s flippen?
Dan moet u kopen.

Nu kan het ook zijn dat u mijn spruitjesverhaal onpatriotische kolder vindt. Koopt Nederlandsche waar!
Dan moet u direct bijspringen en Aviva een handje helpen. Hebben ze eindelijk wat leuks in een buitenland, verpesten ze de sfeer met de bloody wogs ter plaatse.

Genoeg keus dus.
Wat doen we zelf?
We vinden Delta Lloyd een goed bedrijf, bovengemiddeld goed.
We doen niet mee omdat we geen levensverzekeraars zoeken, onze fout ongetwijfeld en omdat we geen dubbeltjes voor een stoomwals willen weggrissen.
Op de lange termijn vast een goed bedrijf.

Interessant dat goud vandaag omhoog ging overigens, bij stijgende S&P futures. 

Michael Kraland 

Reacties zijn welkom op kraland@inveztor.nl

Long goud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: