Beste Wensen

Wat gaat 2010 ons brengen?
Zoals trouwe lezers weten is het Inveztor politiek om daar geen flauw idee van te hebben, maar onze columnisten hebben dat wel.
We kunnen dus hopen -voor u- dat Diederik Schmull ongelijk krijgt.
Maar wij wensen daarentegen Rik Schmull heel veel succes met zijn nieuwe Strategie brief waar dit allemaal in staat.
We hopen dat Peter Vermeulen dit jaar opnieuw 239% scoort met zijn goudportefeuille en wij hopen vooral dat al onze lezers hem dan trouw volgen en precies hetzelfde doen als Peter.
Maar we disclosen direct dat Peter’s goudaandeeltjes reuze speculatief zijn dus we hopen dat u er niet teveel in belegt.
Daarentegen hopen we dat u op de één of andere laakbare manier er per ongeluk net iets te veel in hebt geïnvesteerd mocht hij deze score herhalen.
En hopelijk hebt u bijna niets belegd, mocht het allemaal fout gaan.

Voor al onze lezers die enorme schulden hebben en voor één van onze columnisten met een dubbele hypotheek hopen wij op ongelooflijke inflatie.
Al onze lezers met 100% in obligaties wensen wij deflatie toe.
Al onze lezers met longposities op de VIX wensen wij veel volatiliteit.
We wensen onszelf toe dat we dit jaar niemand van de fora hoeven te verbannen.

Wij wensen onze lezers die puts schrijven dat de Lieve Heer hen ook dit jaar weer laat overleven, ook al verdienen zij een Darwiniaanse dood.
Wij wensen Nassim Nicholas Taleb toe dat hij dit jaar een nieuw manuscript klaar krijgt.
Wij wensen u toe dat het lijstje Amerikaanse aandelen die vorig jaar niet van hun plaats gekomen zijn en die keurig aan het groeien zijn het dit jaar goed gaan doen maar alleen als u ze hebt aangeschaft nadat u het artikel daarover tot u genomen hebt in de komende week.
Wij wensen u een Emerging Market bubbel toe.
Wij wensen u, ons en vele anderen toe dat er een bubbel in goud en goudaandelen onstaat en dat die veel verder gaat dan we dachten waarbij we onze exposure beter managen dan destijds met Xemplar.
Wij wensen Crum toe dat hij zijn schoenen poetst bij zijn nieuwe werkgever en dat ook blijft doen na zijn proefperiode want de rest komt dan vanzelf wel goed.

Wij wensen onze advocaat, de gentleman-filosoof Mr Matthijs Kaaks, toe dat hij weinig procedures hoeft te voeren voor ons maar dat hij ze wel allemaal glansrijk blijft winnen.
Wij wensen Frits Fiene en zijn partners ongelooflijk veel succes qua performance maar liever niet omdat de wereld vergaat.
Wij wensen alle hedge fund managers die geld voor ons beheren veel geluk, geen echtscheidingen, verslavingen of ontmaskering door Prof dr Harry Kat of erger.
Wij wensen alle jongens die voor ons naar olie, goud en uranium zoeken veel bruin spul en geel spul toe en geen flauwe grapjes van de redactie hierover.
Ik wens onze redactie minder werk dan het afgelopen weekend.
We wensen al onze lezers lichamelijke, materiële en geestelijke gezondheid.

En dat de paar lezers die echt gestoord zijn dit jaar leuk gestoord mogen zijn.

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: nvt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: