Griekenland krijgt tien jaar, kanarie leeft nog

De Griekse staatslening is uit, Goldman zit niet in het syndicaat, Morgan Stanley ook niet, gek toch.
Het is een 10 jaars lening met een coupon geschat op 6,35% en een spread van 310 bp over bunds.
Goed, wat nu? Meedoen? Niet meedoen?
Wij doen niet mee.

Hoewel we geen verantwoording schuldig zijn hierbij de overweging. Het is een risico trade, behalve voor wie denkt dat hier geen risico aan zit. Dat is het leuke van dit spel. Maar wij denken dus van wel.
We betogen op deze site al een tijdje, via allerlei pastiches en andere stukjes, dat de Grieken misschien toch iets anders in elkaar zitten dan je als City financier met een obligatieportefeuille denkt. Misschien lijden wij aan een teveel aan historisch besef, de toekomst zal het ons leren.

Wij zien nogal wat wishful thinking. Wij zien een goed voorbereide emissie, al het goede nieuws, voor zover daar sprake van kan zijn, is naar voren gehaald. Alleen de baklava oogst ontbreekt nog. Wat zien wij verder? Mevrouw Merkel in de pers, die premier Papandreou een kort Curb your Enthousiasm toevoegt. Althans, zo vertalen wij haar uitlating dat vrijdag niet Hulp-Aan-Griekenland-Dag is, zoals Papandreou zegt, maar een dag ter bestendiging van de goede betrekkingen tussen Duitslan en Griekenland.
Lees voor de achtergrond van dit verhaal een dit stukje van gisteren dan ziet u waar het over gaat, met die betrekkingen. De Grieken willen € 70 miljard terug van de Duitsers vanwege de oorlog, dat soort zaken. Worden Duitsers snel nerveus van. Grieken waren dat al.

Er zijn allerlei partijen die niet mee gaan doen omdat ze al vol zitten of omdat ze geen papier met downgrades mogen kopen. Maar dat geeft niet, zal een optimist zeggen, de Duitse stroman-koper KfW en de Franse Caisse kunnen het ding met zijn tweetjes opnemen en dan kan iedereen victorie kraaien en wij moeten zeggen, als dat zeker zou zijn zouden we er een kruiwagentje van inslaan. Met als enige vraag hoe je Après nous le Déluge in het Grieks zegt.

We zien de afgelopen dagen ook weer uit de officiële hoek overal verhalen opduiken over het verbieden van shorten. Ja, goed idee, draai de kanarie in de koolmijn de nek om, dan gaat het beter. Maar deze geluiden komen uit de euro hoek. Gisteren stond de euro dik boven de 1,37, nu weer een centje lager, ook geen laaiend enthousiasme.
Ook vervelend is een grafiek die vannacht in onze brievenbus plofte, van website Clusterstock.

[grafiek]

Die grafiek geeft aardig weer waar wij bang voor zijn. Namelijk dat er een explosie kan plaatsvinden in Griekenland.

Vreemde reacties ook op een hedge fund ideeën dinertje in New York, op 8 februari, georganiseerd door een plaatselijke broker. Hoe hysterisch de reactie van de overheden is blijkt uit hun verzoek om het verslag van dat diner te bewaren. Eventueel kan dan straks een euro samenzwering bewezen worden.
En dan het staartje: er was een vertegenwoordiger van Soros Fund Management aanwezig. En iedereen herinnert zich hoe Soros destijds sterling uit de Europese slang wist te drukken.

Overheden hebben een vreemd geheugen want sterling was al kapot voordat Soros begon te drukken. Maar hij drukte op het juiste moment.
De kanarie leeft nog en wij doen niet mee.

Disclaimer Kraland: niet van toepassing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: