Griekenland en blik op de weg

Taal is een levend fenomeen en daarom stellen we hier even aan de orde dat er in het Nederlands een uitdrukking mankeert om kort en direct uit te leggen wat er gebeurt in de Griekencrisis.

"Kicking the can down the road" is de uitdrukking die we graag in het Nederlands zouden willen gebruiken. Suggesties zijn welkom.
Taal is, zeg maar, helemaal mijn ding.

Gisteren gingen we de euro short op $1,323 en als u abonnee bent op De Kapitalist kreeg u een verslag van onze gedachte in uw brievenbus, evenals ons geniale idee om de IBEX weer eens op het laagste punt van de dag te shorten. De euro gaat goed, die stond vanochtend op $1,317 maar de IBEX ging gisteren tegen ons in en steeg van 10200 naar 10330. Vanochtend gaat het weer wat lager en zijn we weer terug bij af.

We denken dat de euro ongetwijfeld een crowded trade is, maar het nieuws blijft tegenvallen en wat we ook doen, euro’s hebben we altijd, dus wat shorts verlaagt ons risico. Wat we hier in Europa zien is een nieuwe kredietcrisis die de geschiedenis in kan gaan als de souvereiniteitscrisis of staatschuldcrisis of als het ontrafelen van de euro.

De financiële markten kijken dwars door de stuntelende europolitici heen en concluderen dat er geen leiderschap is. Ook de ECB doet rare dingen, met haar loket dat geen Griekse staatschuld meer accepteert. Of straks weer wel? En hoe leggen we uit wat mevrouw Merkel verklaart?

Dat is toch allemaal heel bearish voor wie de euro long zou zitten. Het is dan ook gemakkelijk te concluderen dat de actie van het afgelopen weekend het eind is van het begin. En het begin van het eind van de euro zoals we die kenden. We zijn nu bezig om dat eindspel zo duur mogelijk te maken en of we ons dat kunnen permitteren is de vraag.

Disclaimer Kraland: short euro, short IBEX.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: