Weekends zijn gevaarlijk IV: Griekse opinies

Inveztor is altijd positief en zo ook weer vanavond in de aanloop naar de ontknoping van dit financiële weekend. We hebben nog geen communiqué gezien, ik heb straks een concert gevolgd door een diner en om middernacht gaan de futures-markten open.

DK update
Abonnees op De Kapitalist krijgen straks een mooie analyse van Vermeulen binnen over agri en morgen een al even interessante uitpluizing van beursgenoteerde dealmakers in grondstoffen die weer hun naam waarmaken.

Beide bedrijven zijn sterk veranderd sinds de laatste keer dat we er over schreven. En beide zijn nog steeds een erg goede manier om te participeren in de sectoren waar ze in actief zijn.

Opiniepeilingen
Maar terug naar onze positieve gevoelens. Die kwamen vandaag meermalen bij ons op. Neem nou de laatste Griekse opiniepeilingen. De Grieken zijn in meerderheid voor. Dat is belangrijk. Helaas zijn ze voor meer protest. Dat hadden we niet anders verwacht.

In de ene peiling zien we een 68% score voor meer protest en in de andere 53% voor. De laatste peiling was de dag na de demonstratie waarbij drie doden vielen. In een derde peiling was de uitslag 28% voor meer protest.

Politieke crisis
Hoe dan ook, we kunnen hier niet spreken van een groeiend realisme bij de Grieken. Er komt naar ons gevoel vast nog een politieke crisis. De Nieuwe Democraten, de voornaamste oppositiepartij, stemde op één stem na tegen de bezuinigingen van de socialistische PASOK. Paralyse is een Grieks woord.

De PASOK had drie tegenstemmers, premier Papandreou overweegt ze uit de partij te zetten. We gaan dus geld geven aan mensen die het niet willen hebben maar aan één ding twijfelt Inveztor niet, dat geld gaat wel op.

Een vriend van Inveztor, financieel type, was vorig weekend een paar dagen met zijn vrouw naar Athene gegaan. Hij liep met haar door Kolonaki, de betere winkelbuurt en ze stapten binnen bij een groot luxemerk. Nog voordat hij iets vroeg zei de verkoopster dan hij 20% korting kon krijgen als hij contant betaalde.
 

Michael Kraland

Nieuw: ontvang de artikelen van Kraland automatisch in uw email. Meld u aan via de box in de linkerkolom onder de auteursinfo. Klik hier voor meer informatie.

Disclaimer Kraland: nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: