Weekends zijn gevaarlijk III: de doodlijn

De zon schijnt buiten maar voor ik op mijn fiets klim nog even een update over de rest van het weekend.
De ECB en EU hebben swaplijnen van de Fed gekregen maar moeten zich verder zelf bedruipen. President Sarkozy heeft de speculanten gewaarschuwd. Maar de speculanten zijn het probleem niet, de speculanten zijn alleen de thermometer en niet de ziekte.
Toch kan het nut hebben, als je een plan met substantie hebt, om de markt een kickstart te geven. Maar dat plan komt er waarschijnlijk niet. De tijd is te kort, de crisis te jong.
ECB en EU gaan proberen de speculanten zoveel mogelijk schade toe te brengen en dat zal best kunnen lukken, de vraag is alleen voor hoelang.

De verhoging van € 45 miljard naar € 110 miljard had een erg kort effect en was binnen één ochtend uitgewerkt.

De Amerikanen zijn in een heel ander humeur dan destijds toen George Kennan en George Marshall (link) aan het bewind waren. Ze ontdekken nu tot hun ontzetting dat ze ook vast zitten aan het Griekenland plan voor € 20 miljard. Dat wordt leuk op Fox News.
De doodlijn is vanavond, voordat Azië opent.
Hard werk voor de Eurocraten. Als uw buurman zijn gras vandaag maait kunt u met grote waarschijnlijkheid concluderen dat hij geen Centraal Bankier is.
Bij Inveztor zijn we uit de euro shorts maar hebben we nog wel IBEX short staan. Maar die kunnen we morgen bij het eerste teken van tegenwind in sluiten, tot we opnieuw short gaan.

Michael Kraland

Nieuw: ontvang de artikelen van Kraland automatisch in uw email. Meld u aan via de box in de linkerkolom onder de auteursinfo. Klik hier voor meer informatie.

Disclaimer Kraland: short IBEX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: