Europa keert tij: financials omhoog, tijd gewonnen

De boodschap van de markt was dat Europa geen leiderschap toonde. De boodschap was "too little, too late."

Markten stijgen
Europa stelt nu samen met het IMF €750 miljard ter beschikking en de ECB kan ook nog elk ongewenst schuldpapier opnemen. Het effect moet nog bezinken maar markten stijgen wereldwijd ongeveer 1,5%, wanneer we naar Azië en de S&P future kijken en in Europa meer, daar halen we waarschijnlijk de baisse van vrijdag in. Het kon nauwelijks beter, de ECB coordineert met de Fed en met Japan.

De Europese banken stonden vrijdag erg zwak en het systeem haperde: de spreads namen toe, de systeemcrisis was er al. Daar is nu een remedie voor. Kunt u als bank uw ongewenste papier niet meer kwijt dan kunt u naar de ECB gaan, die neemt het op.

Papier hier
Dit doet ons denken aan een schoolreisje naar de Efteling, dat een onuitwisbare indruk achterliet. De papierbakken zogen papiertjes op via de mond van een hoofd, ene Gijs. Die mond zei "Papier hier". Daarna zei die mond ook nog "Dank u wel." Over dat interessante punt is het laatste woord nog niet gezegd.

De euro noteert $ 1,298, de CAC future +5%, goud $1198. De laatste Twitter van Minister de Jager meldt dat hij naar bed gaat. Net tijdens de grootste wake up call ooit. Nu nog een paar centjes voor het standbeeld van de Onbekende Speculant op het Damrak.

Michael Kraland

Nieuw: ontvang de artikelen van Kraland automatisch in uw email. Meld u aan via de box in de linkerkolom onder de auteursinfo. Klik hier voor meer informatie.

Disclaimer Kraland: long goud en S&P, short IBEX op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: