Europa: de volgende stap

De komende dagen zult u overspoeld worden met beschouwingen over wat er gisteren gebeurde. Terwijl we nog steeds niet echt weten of er nou afgelopen donderdag Fat Fingers in het spel waren op Wall Street of niet. Wij denken van niet overigens.

De volgende stap voor Europa is heel eenvoudig: er is uitstel van executie. De kosten zijn € 750 miljard. De fiscale politiek moet nu het heft overnemen. Dit geld moet weer terugkomen. Overigens, economische groei is dan ook een aardige. En hoe combineren we die twee? Daarvoor hebben we allerlei genieën zoals onze minister van financiën die ons dat rond gaat twitteren.

Als er niet gebeurt en de Grieken demonstreren door, dan krijgen we een probleem. Als premier Zapatero blijft doen wat hij de afgelopen jaren gedaan heeft, namelijk niets, dan zegt de markt dat dit een interessante politiek is maar niet voldoende om niet weer ongerust te worden. Idem voor andere landen.
Want we gaan nu schuld te lijf met schuld. Dat kan werken. Maar op een gegeven moment moeten we dan denken aan Margaret Thatcher.
Inveztor heeft een citaat van haar even aangepast aan de gebeurtenissen van vandaag en omdat mevrouw Thatcher er niet bij is om zich te weren, geven we ook aan dat we geen spoor van dit citaat hebben kunnen vinden, alleen veel getuigenissen van mensen die denken dat ze dit gezegd heeft. We veranderen maar één woord.

“The problem with eurocrats is that eventually you run out of other people’s money.”

Wordt vervolgdnvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: