Michael Lewis bezoekt Griekenland

Eerder dit jaar publiceerden we op Inveztor een serie ironische stukken over Griekenland. De teneur was dat het nooit meer goed zou komen omdat we vonden dat de bankiers en de IMF mensen niet goed door hadden wat er echt gebeurde in dat land en hoe door en door alles daar verrot was. Inmiddels laten de markten zich in slaap sussen door de keurige nieuwe Griekse regering die allerlei maatregelen afkondigt en het IMF dat goedkeurend knikt.

We hebben het bij Inveztor te druk om naar Griekenland te gaan om het verhaal te checken maar gelukkig is daar Michael Lewis.
Lewis begon zijn carrière bij zakenbank Salomon Brothers en schreef daar het prachtige boekje Liar’s Poker over. Dankzij hem werd de uitdrukking Big Swinging Dick gemeengoed, een onmiskenbare verrijking van onze samenleving.

Lewis schrijft nu achtergrond verhalen over economie voor Vanity Fair. Vanity Fair? Ja, Vanity Fair want dat blad kan de beste schrijvers betalen. Zijn laatste verhaal gaat over Griekenland.

Als u nog geen Lewis fan bent vindt u dit misschien leuk om te lezen. Meer dan dat, dit is het beste stuk financiële journalistiek dat ik gelezen heb sinds, eh, Lewis’ vorige stuk. Over IJsland.
Dat ongelooflijke verhaal, met de ontploffende Range Rovers, heette Wall Street on the Tundra en u kunt het hele artikel hier downloaden.

 

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: niet van toepassing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: