Zilveren medaille voor Andrey Kryuchenkov

Andrey Kryuchenkov is een analist bij VTB Capital. Met kantoren in Moskou, Dubai, Singapore en ga zo maar door.

Analisten halen complexe financiële situaties uit elkaar, zodat ze elk onderdeel begrijpen, en dan brengen ze hun klanten op de hoogte. Hoe het werkelijk in elkaar zit. Niet zoals het lijkt maar zoals het na enig huiswerk blijkt te zijn.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat analisten aanzienlijk beter betaald worden dan politieagenten, verpleegsters, leraren, kruiers, retail drugdealers en wat dies meer zij. Als u wilt weten waarom dan moet u even verder lezen.

Vandaag stijgt zilver naar een record. Deze prijzen hebben we niet meer gezien sinds de top van de Hunt short squeeze. U weet wel, de gebroeders Hunt, zoons van de sinistere Hunt père, de olieman, bij wie vergeleken Geert Wilders’ brievenbusplassende medecollega’s (de term is van een MeesPierson bankier) centrumpolitici lijken.

Want pa Hunt had wat onfrisse ideeën over de mensheid en wat je daaraan moest doen. Zijn zoon Nelson Bunker Hunt was wat vlezig omdat hij zoveel ijsjes at en had dankzij pa veel te veel geld. Om daar wat aan te doen cornerden drie van de gebroeders Hunt onder leiding van Nelson in 1980 de zilvermarkt. Dat liep verkeerd af en de gebroeders Hunt gingen kapot. Interessant is te weten waarom ze kapot gingen. In werkelijkheid hadden ze namelijk moeten winnen.

Mocht u op zoek zijn naar de list in moralist dan bent u hier nu op het goede adres. Inveztor denkt namelijk dat de gebroeders Hunt enige sympathie verdienen. Wij denken dat omdat we er zelf ook wel eens ingeluisd zijn op deze manier, namelijk door het verzetten van de doelpost.

De reden waarom de corner van de Hunts verkeerd afliep is omdat het establishment de regels veranderde tijdens het spel. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze dat deden met hulp van de Fed, die uiteraard deel uitmaakt van het establisment aan de Oostkust. De Wasps vonden de Hunts niet netjes en hun ultrarechtse achtergrond, hulp aan Nuke’em Presidentskandidaat Curtiss Lemay was daar een voorbeeld van, maakte ze ook niet erg populair.

Maar goed, we zijn dus altijd in om beter te begrijpen wat we met zilver aan het doen zijn. Zo ook vandaag. Vandaag zijn we een stuk opgeschoten, qua begrip. Dat gebeurde na lezing van één van onze favoriete ochtendbronnen, het onvolprezen Wall Street Journal. Waar wij vooral de achtergrondstukken interessant vinden. De opiniepagina is echt stukken minder en erg neo-con. Maar de rest van de krant vinden we geweldig.

Zo kwamen wij dus terecht bij Andrey Kryuchenkov, de Grote Ziener. Wij hopen stilletjes dat Gert van der Scheer dit stukje leest, dat geven wij graag toe. Die heeft vast wel een vacature ergens en slimme jongens verdienen hun kosten snel terug in dit vak. Wie weet kunnen ze bij SNS een edelmetaal desk beginnen. Dus let op, dit lezen we in WSJ:

“Silver is investors’ clear choice at the moment, not least because of its relative cheapness and hopes for increased industrial use in the future,” said an analyst at VTB Capital.

We gaan het u even uitleggen: relatief goedkoop. Klopt, kost minder dan goud, dat rond de $ 1435 doet. Zilver staat op $ 37. Helemaal raak.

En inderdaad, in de industrie wordt zilver ook gebruikt. En als het goed gaat in de industrie, denk aan alle weggetrilde fabrieken in Japan, dan kan er meer zilver gevraagd worden.

Er zijn gewoon van die dagen dat alles zo op zijn plaats lijkt te vallen.

Disclaimer Kraland: long zilver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: