Kort geknipt

Pieter Kort (Amsterdam, 1965) is de nieuwe hoofdredacteur van Inveztor.net. Tot voor, excuseer ons, kort was hij hoofdredacteur van Quote Finance en eerder was hij hoofdredacteur van QPF, een uitgave van Quote, een blad over de zakenwereld waar wij hem in 1992 leerden kennen.

Kort studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam en kreeg van Quote opdracht ons te helpen bij het schrijven van een column over beurszaken. Een editor met de naam Kort, dat leek ons een knipoog van een Hogere Macht.

In feite was dat natuurlijk, de alerte lezers hebben het allang geraden, het begin van zijn proefperiode bij Inveztor.net., waarmee alleen maar aangetoond wordt hoe grondig uw favoriete beurssite te werk gaat.

Quote en Inveztor.net
Kort, wiens rustige manier van werken en kalme omgangsvormen door sommigen als een welkome aanvulling op de eigenschappen van enkele van zijn collega’s worden gezien, heeft volop werk. Reden voor zijn benoeming zijn onze plannen om de inhoud van Inveztor.net uit te breiden en te verbeteren.

Eén van Korts eerste taken is een verdere uitbreiding van de redactie, die nu uit slechts twee personen bestaat. We willen meer kunnen doen en op meer ontwikkelingen inspelen. Zoals u na lezing van het bovenstaande weet, hebben Quote en Inveztor.net vanaf het prilste begin van deze site een innige verhouding.

Maarten van den Biggelaar, uitgever van Quote, was de eerste die een bod op onze aandelen uitbracht. We hebben dit nooit eerder durven onthullen, maar het is nu al weer bijna vijf jaar geleden en Korts benoeming is een goede reden om u nu daarin te wijden. Uiteindelijk ging, om allerlei onbelangrijke redenen, de deal net niet door.

See you later, Allocator
Kort is de beste bedenker van koppen die wij in Nederland kennen. Ooit schreven wij een, zoals gebruikelijk, academisch stuk over de terugkeer van asset allocation. Het was in 1999, toen Kees de Kort – ook een leuke naam, waarom schrijft die niet bij ons? – de enige was die niet 100% in aandelen zat en daarbinnen niet 90% in tech.

Wij konden maar geen goede kop verzinnen, maar Pieter had direct een oplossing: “See you later, Allocator”. Het is een vondst die wij nog vaak hebben gebruikt. Wij zijn dolblij dat hij bij ons gekomen is en hopelijk bent u dat straks ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: