Eenheidsworst dollar

Wanneer iedereen denkt dat iets gebeurt, vindt het omgekeerde plaats. Vandaar contrarians. Daarom zakt de dollar ordelijk. Iedereen weet dat de greenback zakt, u hoort steeds minder contrarians opmerkingen maken over een dollar die misschien weer kan stijgen.

Er is geen spoor van een pullback te bespeuren en als toppunt van absurditeit gooit Fed-gouverneur Ben Bernanke olie op het vuur.

Hoe harder hij en Groenspaan, hierin tenminste gesteund door hun Europese collega’s, roepen dat er eigenlijk geen dollarcrisis is, hoe dichter we erbij in de buurt komen.

Het is leuk om te stellen dat de Amerikaanse munt tegenover een valutamandje meer is gezakt dan tegenover de euro.

De dollar moet draaien
Als wij een er korfje met alleen euro’s, Aussies en Swissies van maken, komen we, van bodem naar de huidige top, in de buurt van de 60%. Reken maar: -56% voor de euro, -61% versus de Aussie en -67% versus de Swissie. Als we de Kiwi erbij nemen. komen we ruim boven de -70% uit, dit (Nieuw-Zeeland, ook een dollar) is geen belangrijke munt.

Bloomberg peilde eerder deze week 70% dollarberen. Dat is erg veel. Dat betekent dat bijna iedereen denkt dat de munt door zakt. De ervaring leert ons dat dit gevaarlijk is. Jean-Jacques Chenier, een systematisch handelende cta die in New York in valuta handelt voor vermogende privé-cliënten en instituten, bekent zoveel dollars te shorten als hij maar kan.

In de eerste twee dagen van het jaar was hij 4% omhoog. In december 19% en vorig jaar 41%. Volgens het boekje moet dit daarom snel afgelopen zijn. Alleen, er is geen reden voor. Als wij het ons goed herinneren, hoort dat gevoel er ook altijd bij. Het zij zo. De dollar moet daarom draaien.

Waarschijnlijk wordt het another day, another drop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: