ABN Amro blijft goedkoop

Revenge of The Nerds bij ABN Amro vandaag. De resultaten zijn goed en alle lichten staan op groen. De bank schiet naar boven van de 21ste naar de dertiende plaats in de peer group, die als meetlat dient voor haar prestaties.

De omzet kwam uit op 4,9 miljard euro, waar 4,6 miljard euro werd verwacht. Het bedrijfsresultaat was 1,53 miljard euro (consensus: 1,46) en de nettowinst kwam uit op 847 miljoen euro (consensus: 777), ondanks de Parmalat-afschrijvingen.

In Nederland blijft het resultaat stagneren, maar particulieren en vermogensbeheer groeien weer sterk. Cfo Tom de Swaan is optimistisch en de bank gaat weer uitbreiden in de VS. Het dividend is nog steeds 5%.

Kopers
Victor Goossens van zakenbank Kempen & Co ziet ABN Amro in de komende maanden zomaar 15% stijgen naar tenminste 22 euro. “Het aandeel is in de grafiek uitgebroken op 18 euro. Het rendement is mooi en de resultaten zijn goed. Kortom, wat willen we als belegger nog meer?”

Inderdaad, meer van dergelijke resultaten bij dito rendementen. Goossens: “Investeerders maken zich teveel zorgen om het Amerikaanse hypotheekbedrijf van ABN Amro. Toegeven, die resultaten zijn lager, maar ze worden ruimschoots gecompenseerd door andere sectoren en landen.”

“Bovendien wil de bank uitbreiden in Michigan en Illinois. Dat deed ze niet, als het potentieel er niet is. Om 11:00 uur is er een conference call. Na het positieve interview van vanochtend met De Swaan, zie ik zeker kopers tijdens of na de conference. Het aandeel is te goedkoop voor woorden…”

Rood: AEX
Blauw: ABN Amro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: