Mol’s hoop (2)

Afgelopen week meldden we dat Talpa Beheer, de beleggingsmaatschappij van John de Mol, een 10% belang had genomen in Ubisoft, de Franse maker van videospellen. Sindsdien is Ubisoft gestegen van €17,80 naar € 20,77 na vrijdag een top van € 21.30 geraakt te hebben, op zeer grote volumes. Vrijdag ging 5% van het kapitaal over de toonbank.

Er is intussen nog het een en ander gebeurd. Ubisoft heeft aangekondigd de Wolfpack Studio’s over te nemen. Wolfpack maakt Shadowbane, een Massive Multiplayer spel.

In februari had Ubisoft de samenwerking met Warner voor een gelijksoortig spel afgeblazen. Dat maakte, samen met de omzettegenvallers van het kerstseizoen, deel uit van de teleurstellingen die tot de koersdaling van februari leidde. Het aandeel zakte toen van € 23 naar € 16. Dat spel was The Matrix, naar de gelijknamige film.

Geen plannen
Van Talpa ontvingen we geen commentaar. Aan de AMF, de Parijse regelgever, meldde Talpa afgelopen week dat eventueel nieuwe aandelen bijgekocht konden worden als de omstandigheden daarvoor gunstig waren, maar dat Talpa geen plannen had tot overname noch tot benoemingen in het bestuur van het bedrijf.

Yves Guillemot, één van de vijf Bretonse broers die met hun moederbedrijf het bestuur van Ubisoft vormen, verklaarde nergens van op de hoogte te zijn.

Terwijl dit speelde kwam Goldman Sachs naar buiten met een aankoopadvies. Daarvoor was Goldman neutraal geworden, na de teleurstellingen van het begin van het jaar. Het koersdoel van Goldman werd verhoogd van € 17 naar € 25.

Ubisoft is uniek in de zin dat het bedrijf haar productie meer dan andere spelers heeft geïntegreerd. Mocht de belangstelling voor dit bedrijf toenemen, dan komen we hier nog eens nader op terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: