Dit is mijn Club

Het nieuws komt uit Frankrijk vandaag. Accor heeft de bijna 30 procent die de familie Agnelli en de Franse staatszakenbank – daar bestaat zoiets nog – in vakantiebedrijf Club Med bezaten overgenomen voor 250 miljoen euro. Daardoor staat Accor vanochtend 3.75% lager, op 33 euro, en Club Med 11% hoger op 38.

Wat is hier het verhaal?
Het gaat al een tijd slecht met Club Med. De oprichter, Gilbert Trigano, en zijn familie werden uit het bedrijf verwijderd, Eurodisney-hersteller Philippe Bourguignon kwam aan het bewind en de grootaandeelhouders, waaronder de familie Agnelli, ontsloegen op hun beurt Bourguignon weer en stelden Henri Giscard d’Estaing, inderdaad, de zoon van, als topman aan.

Club Med was intussen erg goedkoop geworden.

De leegte na Agnelli
Een waardering van een small cap, rond de 800 miljoen euro, voor een uitstraling van een large cap. Al een tijdlang gaan er stemmen op om het hotellerie-gedeelte van de Club uit te besteden aan een hotelier.

Accor is een marktleider op dat gebied en het bedrijf is eveneens Frans. Club Med zou zich dan kunnen toeleggen op de kerntaak, het verzorgen van het publiek, marketing, locaties, entertainment enzovoorts.

Koers Club Med

Vandaag stapte Accor in de ring, handig gebruik makend van de leegte na het overlijden van de twee gebroeders Agnelli. Eerder verkochten de Agnelli’s hun andere bekende Franse deelname, Chateau Margaux.

Deel drie van de Club Med saga begint, op papier is de combinatie goed. Eerder, in een stuk in maandblad Quote, gaven we aan hoe goedkoop Club Med was. Eigenlijk is dat nog steeds het geval, als de exploitatie maar verbetert en er geen terroristendreiging of SARS zou zijn.

Dat de markt Accor afwaardeert omdat ze tegen een spotprijs – 30% tegen 250 miljoen- één van de bekendste merken ter wereld gekocht hebben, lijkt ons een klassieke korte termijnreactie.

Koers Accor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: