Soros en shorts

In plaats van een hele boel woorden op bijzonder nadrukkelijke wijze naast elkaar te zetten en, zoals ze dat ’s avonds op de televisie doen, ze ook nog op bijzonder overdreven wijze uit te spreken, zouden we ook kunnen zeggen dat een media-gedreven democratie niet altijd uitblinkt in nuancering.

U vraagt zich af wat dit met hedge funds te maken heeft en als u dat ook inderdaad deed bent u geslaagd voor de test.

Het eerste dat ons gisteren opviel bij de heropening van onze burelen na een lange afwezigheid, was een bericht over George Soros in American Daily.

De werkelijkheid is altijd net iets extremer dan onze verbeelding, zo blijkt telkens weer. En Soros is natuurlijk de Grand Old Man van de hedge fund industrie en bovendien een meer dan respectabele filantroop. Gordon Bishop, de auteur van het betreffende stuk, ziet dat anders.

Soros is een goddeloze reïncarnatie van het kwaad en een Marxist, die Kerry steunt in zijn strijd de vrijheidslievende president Bush te verslaan om de macht in handen te geven van de meest corrupte organisatie ter wereld, de Verenigde Naties, die bovendien nog opgericht zijn met geld uit Amerika.

Keuvelkamers
Goed zult u nu zeggen, dat soort nonsens lees je overal, kijk maar eens in de Keuvelkamers van deze beurssite. Dat klopt, maar de auteur is geen keuvelaar, hij is, zo kondigt American Daily aan, a national award-winning author, historian and syndicated columnist. He is the recipient of 8 Congressional Commendations, 12 National and 15 State Journalism Awards, including New Jersey’s first “Journalist-of-the-Year” — 1986/New Jersey Press Association.”

Dus als u denkt dat alleen idioten met dit soort ideeën op de proppen kunnen komen dan vergist u zich. Vooraanstaande auteurs, al dan niet uit New Jersey, kunnen het ook. Iets anders korts. U herinnert zich nog de zo nu en dan weer oplaaiende discussie over het al dan niet uitlenen van aandelen, in het kader van het thema: Oneerbare hedge funds verkrachten uw pensioenportefeuille?

U weet dan ongetwijfeld dat sommige beleggers hun depots blokkeren, zodat hun aandelen niet worden uitgeleend. Nu vernemen wij dat hedge funds dat zelf ook doen. Niet verwonderlijk, maar toch leuk dat dit nu bekend is.Vooral beleggers in convertibele obligaties blokkeren hun posities.

do 2/9
Beter
beleggen met opties

wo 8/9
Vijftien
aandelen om nu in te handelen

do 16/9
Zin
en onzin over hedge funds

za 29/9
Cursus
technische analyse

do 30/9
Geld
verdienen met futures

za 9/10

Crashproof
beleggen

Schrijf
u nu in.

Hoe zeldzamer, hoe duurder
Dat is logisch, lijkt ons, want die convertibles worden gearbitreerd en als ze even zoek zijn kan dat veel geld kosten. En convertibele arbitrageurs hebben het dit jaar al zo moeilijk. Bovendien, en dat is natuurlijk de belangrijkste beweegreden, kunnen concurrenten op die manier niet de prijs van de convertibles bederven. Uiteindelijk is dit soort acties vervelend voor de prime brokers, die flink verdienen aan het uitlenen van effecten.

Hierbij geldt de regel: hoe zeldzamer hoe duurder. Prime brokers, en dat zijn de departementen van grote effectenbanken die gespecialiseerd zijn in de hoogwaardige administratieve afhandeling van hedge fund transacties, zijn de afgelopen jaren één van de beste en in sommige gevallen de meest winstgevende divisies van effectenbanken geworden.

En binnen het prime brokerage-gebeuren is het lenen van effecten weer één van de meest lucratieve takken van sport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: