Hedge funding

Waarom vloeit er zoveel geld naar hedge funds? Een artikel in The Financial Times maakt gewag van een toevloed van 250 miljard dollar tussen nu en 2008, allemaal institutioneel geld. De markt wordt nu geschat op een bedrag tussen de 800 miljard en een triljoen dollar.

Waarom, net nu hedge funds dit jaar zo matig presteren? Zijn er niet al teveel fondsen die achter dezelfde handelsopzetjes aanjagen? Waarschijnlijk ligt het antwoord besloten in dat instituten langzaam op gang komen en vervolgens, net als een tanker, lang doorvaren voordat ze tot stilstand komen.

Een rits sluitingen
Omdat hedge funds goed betaald worden voor hun diensten, verdwijnen de beleggers snel wanneer er niets meer te verdienen valt.

Waarnemers verwachten daarom opnieuw een golf van sluitingen. Tegelijkertijd neemt de vraag naar fondsen die nog wel goed presteren juist weer toe, zodat de goede fondsen hun deuren sluiten.Voor beleggers wordt het er hierdoor niet gemakkelijker op. Niet alleen moet het juiste fonds uitgekozen worden, maar er moet ook plaats zijn.

De goede fondsen leggen hun drempels hoger. Misschien moet er wel iets dramatisch gebeuren, voordat de volatiliteit en het volume aantrekken en de hedge funds het weer goed doen. De overgebleven fondsen dan, want dat er een groot aantal verdwijnt als er geen performance fees meer kunnen worden uitbetaald, staat vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: