TMY: zwakke handen schudden

Transmeridian Exploration (TMY, $ 6,13), de grootste aandelenpositie in onze Polderportefeuille, werd vorige week naar beneden gehaald door een grote belegger uit Kazakhstan (klik hier voor het verhaal). Dat was een koopgelegenheid en wie er gebruik van maakte kon daar gisteren de vruchten van plukken. Eind vorige week zakten we naar de $5,50, gisteren raakte het aandeel even de $ 6,39, om op $ 6,13 te sluiten. Dat gebeurde met weinig volume, ongeveer een half miljoen aandelen. Ondanks de moeilijke markt opende het aandeel vandaag op $ 6,16.
image001

Of de verkoper is dus klaar en dan zijn er tegelijkertijd wat zwakke handen uitgeschud, of hij is er nog en dan komt er nog een trein.
Wij neigen naar de eerste hypothese. Ons koersdoel blijft $ 17 omdat we speculeren op bevestiging van steeds grotere reserves, mede dankzij het feit dat TMY nu twee keer zoveel oppervlakte in het South Alibek heeft als voor de herfinanciering van de aankoop van het veld van de buurman.
De huidige oliebronnen moeten goed zijn voor een marktkapitalisatie van minstens $ 1 miljard, versus $ 500 miljoen nu. Maar we denken niet dat het hierbij zal blijven en schatten grofweg op 50% meer olie, in South Alibek en op andere locaties, om tot een waarde te komen die drie keer de huidige prijs is.
De volgende etappes zijn bekendmaking, door het bedrijf, van nieuwe cijfers over oliereserves en het aantreden van een gerenommeerde olie-analist. Nu wordt het aandeel niet gevolgd, wij vermoeden dat dat zal gaan veranderen in de eerste helft van dit jaar.

Als we er al niet zoveel hadden in onze portefeuille zouden we bijkopen.

Michael Kraland

Open onderstaande pdf voor de polderportefeuille.


Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Op het moment van schrijven had hij een longpositie in het genoemde fonds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: