Een warm bad

Leven als God in Frankrijk is niet zo simpel als de uitspraak doet vermoeden. Eerder schreef Michael Kraland al (klik hier) over de zorgen die een zwembad bij het tweede, of derde huis met zich meebrengt

Het Franse bedrijf Piscines Desjoyaux helpt graag een handje en legt met alle plezier een zwembad aan achter de villa. Verkoeling in het warme zuiden van Frankrijk is immers bittere noodzaak. Piscines Desjoyaux is marktleider in Frankrijk en exporteert zijn zwembaden – van instapmodel tot een luxe uitvoering – ook naar andere Europese landen. De vooruitzichten zijn formidabel. De French Pool Professionalism Federation voorspelt dat de Franse zwembadenmarkt voorlopig nog zo’n 20% per jaar zal groeien. De omzetvooruitzichten zijn dus rooskleurig, analisten verwachten een stijging van € 83 miljoen over 2004/2005 tot € 103 miljoen in 2006/2007.

image002

Koersgrafiek Piscines Desjoyaux

Maar dan komt die beruchte inbreker waar u eerder over las. Als hij bij het inslaan van een ruitje uitglijdt, in het zwembad belandt en verdrinkt is de eigenaar vanaf 1 januari dit jaar verantwoordelijk. Om maar niet te denken aan de peuters die een speeltje uit het water willen pakken. Zo verdronken in 2000 32 kinderen onder de vijf jaar. Een wet uit 2003 bepaalt dat zwembadeigenaren er alles aan moeten doen om dergelijke tragische ongevallen te voorkomen.

Niet voor niets vermeldt het Franse bedrijf MG International dit angstaanjagende cijfer op de website. Het bedrijf maakt namelijk detectiesystemen voor zwembaden, om dit soort ongelukken te voorkomen.

Nog weinig zwembaden die zo’n systeem hebben, een flinke inhaalslag is dus nog te verwachten. Met de voorspelde groei van het aantal privé-zwembaden is MG International een interessante belegging. Sinds het laagste punt half juli vorig jaar steeg de koers met 27%. We kopen vandaag 1500 stukken tegen € 34,50.
 
Corina Ruhe

Open onderstaand pdf voor Kraland’s Polderportefeuille


Michael Kraland is long in MG International.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: