Wet matig

Oplettende lezers hadden op 18 Mei jl onze bijdrage over MG International (www.quotenet.nl) gelezen en waren dan ook niet verbaasd toen het bedrijf een omzetgroei van 400% bekendmaakte. De koers steeg daarop 25%.
MG International maakt alarmsystemen voor zwembaden in La Ciotat, bij Marseille. Een Franse wet verplicht zwembadeigenaars vanaf dit jaar een hek om hun zwembad te zetten, om te voorkomen dat kleine kinderen verdrinken.
Althans, dat was de bedoeling. En Frankrijk is het enige land met zo’n wet. Only in France. In andere landen letten ouders zelf op hun kinderen.
MG speelde hier handig op in. Wie namelijk een MG alarmsysteem installeert, dat aan de eisen voldoet en dus op 220 punten is getest, hoeft geen oerlelijk hek neer te zetten en is goedkoper uit dan met een bedekking.
Radeloze en kansarme inbrekers, die geen andere keuze hebben dan bij zo min mogelijk maanlicht te opereren, kunnen dus in uw zwembad blijven vallen. Veel kansarmen hebben niet de gelegenheid gehad om in hun jeugd te leren zwemmen. Geen zeilschool, geen St Tropez en zelfs geen Sportfondsenbad. Zij kunnen dus verdrinken, terwijl u in Nederland niet gestoord wordt door het alarm in uw Franse zomerhuis. Wel verdient het aanbeveling om, wanneer u in de zomer uw huis betrekt, de door de warmte opgezwollen lichamen van uw inbrekers uit het zwembad te verwijderen voordat u uw gasten laat baden.
Wel blijft dan de problematiek van de verversing van uw water. Frankrijk kent grote droogte en in de meeste Zuidelijke departementen is het verboden om in hartje zomer uw zwembad te vullen.
Voorwaar, een wet met onverwachte consequenties.
Voor MG International verwachten wij opnieuw een sterke stijging van de omzet en ook van de winst. Wij hebben namelijk zelf nog geen zwembadbescherming, onze buren ook niet en we zijn wel van plan een Aquasensor of Sirena systeem te installeren. Voor € 550 conformeren wij ons graag aan de wet. Arme cambrioleurs.

Michael Kraland


Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Prive long in MG international.

Open onderstaand PDF voor de PolderPortefeuille

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: