Update PolderPortefeuille (8)

Hoewel de PolderPortefeuille nagenoeg geen correlatie met de AEX heeft, lijkt enige bescherming tegen een mogelijke verdere teruggang toch geen overbodige luxe.

Het verslechterende sentiment gaat gepaard met een wat oplopende volatiliteit. Prettig voor schrijvers (lees: verkopers) van opties, minder aangenaam voor de kopers. De optiepremie loopt immers op waardoor bescherming een kostbaardere zaak wordt. Wij hebben dat als volgt opgelost: de aankoop van 50 puts AEX okt’06 met uitoefenprijs 440 punten financieren wij deels middels het schrijven van 50 puts AEX okt’06 met uitoefenprijs 420. Per saldo investeren wij daardoor een kleine € 20.000 ter verzekering, een bescheiden 1% van de waarde van de PolderPortefeuille. Een goede nachtrust is immers ook wat waard.

Nu we toch bezig zijn: de 40 calls op Akzo zijn met een beperkt verlies (€ 1.200) van de hand gedaan. Het lijkt toch even een wat mindere tijd voor het bezitten van calls. Weinig zo vervelend als de waarde van dit soort opties zien wegsmelten als sneeuw onder de zon.

Hoewel wij de PolderPortefeuille nu deels beschermd hebben tegen mogelijk zwaar weer, ruiken wij ook al wat kansjes. Wellicht wat vroeg, maar we hebben toch besloten een plukje LB Icon in portefeuille op te nemen. Dit fonds blijkt zowel bij de beheerders van het Spirit AIM hedge fund (klik hier) als bij redacteur Martin Crum (klik hier) populair te zijn. We gaan ervan uit dat de heren hun huiswerk hebben gedaan en kochten vanochtend 5.000 stukken tegen € 5,93.

Verder kopen ook nog wat Rainy River bij. Dat is omdat we denken dat de márkt wel knakt, maar de goudmarkt nog niet. En in die goudmarkt is Rainy River (klik hier) onze favoriet.

Open onderstaand pdf voor de PolderPortefeuille.

Michael Kraland


Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Disclaimer: long AkzoNobel en Rainy River.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: