Update PolderPortefeuille (9)

Het kan hard gaat, in amper een week tijd is het sentiment volkomen gedraaid. Leek de al enige tijd verwachte correctie eerst nog beperkt te blijven tot een procent of vijf, de afgelopen dagen daalde de index met nóg eens 5%. De vrees voor hogere inflatie, en dus ook hogere rentes, sloeg onverbiddelijk toe.

Nu is de correlatie tussen de PolderPortefeuille en de AEX weliswaar nagenoeg afwezig, dat betekent nog niet dat de opgenomen aandelen niet gevoelig zijn voor een wereldwijde mineurstemming op de financiële markten. Wat heet: de PolderPortefeuille is ook ruim 7% van zijn jaarrendement verloren. Gelukkig is de portefeuille deels beschermd dankzij een putspread, maar het blijft jammer.

Niet lang getreurd, juist in dit soort markten vallen er leuke koopjes op te pikken. Allereerst hebben wij weer wat aandelen Arcadis opgenomen. Die maakte niet zo lang geleden (klik hier) nog onderdeel uit van de PolderPortefeuille, maar een gebrek aan liquiditeiten dwong ons tot afbouw van deze positie. Nu kopen wij een stuk lager terug dan ons aankoopniveau en dat terwijl de cijfers onlangs uitstekend waren, idem voor de vooruitzichten: 1000 stuks Arcadis op € 35,85.

Verder viel ons kopersoog op het Franse Vallourec, producent van onder andere stalen buizen. Deze buizen levert het bedrijf onder andere aan de olie- en gasindustrie, chemische industrie en de automobielsector. Specialistisch werk, hoge marges. Een omzetgroei het eerste kwartaal van meer dan 40% triggert ons tot het kopen van wat, optisch dure, aandelen. Wij komen binnenkort uitgebreid terug op dit fonds. Voor nu: aankoop van 35 aandelen op € 851,50.

Tot slot nog een voorwaardelijke koop en wel Iliad, een eveneens Frans bedrijf. Iliad is een alternatieve telecomcarrier, met naar verwachting meer dan twee miljoen adsl-klanten eind dit jaar. Een slimme uitvinding (de Freebox) kon wel eens een daverend succes worden. Ook hier komen wij later uitgebreid op terug.
big.chart

Wie naar de chart kijkt, begrijpt ook waarom Iliad aantrekkelijk is, maar tevens dat we een voorwaardelijke (lees: gelimiteerde) aankooporder hebben ingelegd. Een prachtig stijgende lijn, gevolgd door een hevige correctie. Wij gokken op een bodem rond de € 50 en hebben een gelimiteerde doorlopende aankooporder ingelegd op € 52,50.

Open onderstaand pdf voor de PolderPortefeuille.

Michael Kraland


Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Disclaimer: nog geen positie in besproken fondsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: