Update PolderPortefeuille (10)

We hebben tijdens de correctie nog eens kritisch naar de samenstelling van de PolderPortefeuille gekeken en wat aandelen van de hand gedaan. Allereerst Transmeridian (TMY): een private placement op $ 5,50 klonk ons als muziek in de oren. Reden de stukken in de PolderPortefeuille op $ 6,19 te verkopen en mee te doen aan deze private placement. Dat is pure winst, al moeten we deze stukken dan wel enkele maanden vasthouden

Gesneuveld is verder de resterende positie in Max Petroleum op ₤ 1,21. Ook het Britse Party Gaming is weggedaan tegen ₤ 1,28. Verder Grove Energy: hier verkoop van een deel van het belang, 25.000 stukken op C$ 0,87. Een beetje liquiditeit in deze roerige tijden kan geen kwaad. Er komen overigens nog meer liquiditeiten vrij: wij stappen ook uit het Firebird Global hedge fund. Eind van deze maand weten we wat dat heeft opgeleverd.

Hoewel de onrust nog niet weg lijkt, hebben wij onze verzekering tegen een verdere daling vorige week ook gesloten. Zowel de long – als de shortputs zijn geclosed. Dit heeft ons weliswaar per saldo bij lange niet volledig beschermd van de heftige koersdalingen, maar een winst op deze constructie van netto € 17.250 is toch een pleister op de wonde.

Dan twee nieuwkomers, beide uit België. Allereerst hebben wij 2.500 aandelen Devgen gekocht op € 15,89: klik hier voor een eerste analyse van dit aandeel van Crum. Verder eenzelfde aantal stukken van Melexis (chip-industrie) op € 13,12. Op dit fonds komen wij later deze week nog uitgebreid terug.

De schade voor de PolderPortefeuille is stevig geweest. Het rendement dit jaar is terug naar ruim plus 29%, waar twee weken geleden nog een plus van ruim 37% pronkte. Niet getreurd, vergeleken bij de AEX (plus 2,2%) doen wij het helemaal zo gek nog niet. De kas is aardig gevuld met ruim € 113.000. Daar zal nog circa € 150.000 bijkomen van de definitieve afwikkeling van de verkoop van Firebird Global hedge fund. Wij kijken het beursklimaat even aan, voor eventueel verder geshopt zal worden.

Michael Kraland


Disclaimer: Kraland is long TMY en Grove Energy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: