Update PolderPortefeuille

Echt positief kan het sentiment niet genoemd worden. Ook de PolderPortefeuille zakt weer terug van een ruime 30% plus voor dit jaar, naar 27,6%. Weliswaar een heel stuk beter dan de AEX, die per saldo achteruit is gekacheld dit jaar, maar minder rendement is gewoon niet leuk.

Allereerst slecht nieuw van TMY. De accountant (bron: Bloomberg) is niet akkoord met de cijfers. Er is niet duidelijk wat precies het probleem is. Duidelijk is wel dat dit soort nieuws in de huidige markt keihard wordt afgestraft. Zodra meer details bekend zijn, komen we hierop terug.

Verder hebben wij, met dank aan onze man in Marbella, een goede manier gevonden om onze dollar-exposure te hedgen. Wij kopen wat callwarrants eur/usd van UBS (isincode: CH0024908854). Deze neemt in waarde toe indien de euro stijgt ten opzichte van de dollar. Het komt feitelijk op hetzelfde neer als het kopen van een put op de dollar.

De warrant kost € 8,70. Elke warrant bestaat uit 100 warrants (callopties) met uitoefenprijs 1,20. Dat betekent dat deze flink in the money is, waardoor er weinig verwachtingswaarde in zit. De warrant loopt tot eind 2007. Het afdekken van $ 10.000 kost 100 warrants á € 8,70. Onze dollarpositie, na afstoting van het Firebird Global A Fund, bedraagt circa $ 215.000 (gebaseerd op huidige marktwaarde). Dat betekent dus de aanschaf van 2100 warrants tegen € 8,70. Een stevige investering van € 18.270. Mocht er alsnog een dollarcrisis uitbreken, dan is dit het echt wel waard. Daar komt bij dat er slechts een verwachtingswaarde in de warrant zit van ongeveer 2%.

Open onderstaand pdf voor de PolderPortefeuille.

Michael Kraland


Disclaimer: long TMY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: