Klamme stad

Van blog tot toch. NYC is klam en nat. Taleb in topvorm. Wat is een fintellectueel ?

Als u deze woorden leest werkt dit blog. Ik denk dat de bloggen niet de wereld gaat veranderen maar dat de blogwereld gaat veranderen. Die gaat anders worden dan nu, maar daar zullen we het in de toekomst nog eens over hebben. Dit weekend was ik in New York en het was daar zweterig, klam, klef en het regende veel en hard.

Het meest kapitalistische aspect van de stad viel mijn jonge reisgezel (14) meteen op. Overal doemen dan parapluverkopers op. In Frankrijk zouden die mensen juist op zo’n moment gaan staken. Tweederde van de Fransen toont zich in een recente internationale opiniepeiling dan ook overtuigd van de volledige nutteloosheid van het kapitalisme. In andere landen zijn de meerderheid van de ondervraagden van het tegenovergestelde overtuigd. Maar goed, driekwart van de Franse jongeren wil het liefst ambtenaar worden vanwege het pensioen. Bonjour tristesse.

Ik was om privé redenen in New York, maar nadat ik mijn reisgezel had afgeleverd op zijn vakantieadres, lunchte ik met Nassim Nicholas Taleb.
Andere mensen zijn dol op Britney Spears, ik heb Taleb. Hij is de auteur van Fooled by Randomness. FbR is nu uit in een tweede herziene druk.
Als u mijn columns leuk genoeg vindt om uw kostbare tijd in mijn gezelschap door te brengen, moet u echt even in uw fooienportemonnee tasten om te investeren in een upgrade tot Taleb. Hij is de meest verfijnde financiële intellectueel die u zich kunt voorstellen. Wiskundige, empiricus, filosoof, psycholoog, hedge fund handelaar en begenadigd schrijver, Taleb is het allemaal. Een fintellectueel en A Beautiful Mind.

Ik ben een fan en vannacht ga ik zijn manuscript lezen. Zijn volgende boek komt dit jaar uit bij Random House. Het is een meesterlijk betoog, onder de titel The Black Swan – The Impact of the Highly Improbable.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: