Olie $200, vervolg

Dr Stephen Leeb is auteur van The  Coming Collapse.  Het  boek gaat over olie op $200. En u krijgt nog wat mediatraining.

Ik zag net op TheStreet.com een video interview met Dr Leeb. Even terug naar mediatraining. Dat gedoe met die titels is typisch Nederlands. De intellectuele en zakelijke onderlaag van onze maatschappij schermt er nog vervaarlijk mee. Doctorandus in dit, doctorandus in dat. Ach, ik zou een apart hoofdstuk aan de Nederlandse titelmanie kunnen wijden, maar niet nu. Terug naar meneer Leeb, pardon, Dr Leeb. Kijk, als je Doctor bent, dan kan je het weten, waar die olieprijs naar toe gaat, zeg nou zelf (dat kan overigens hieronder). Een handenwrijvende Woody Allenfiguur zit aan de andere kant van de tafel en wordt door een vertegenwoordiger van het Opiniërende deel der Natie geïnterviewd. Even denken wij dat wij naar Saturday Night Live kijken maar nee hoor, dit is echt.
Dr Leeb is een soort Amerikaanse Willem Middelkoop met een boek uit en wat minder charisma. En geen ph. d.
Dr Leeb zegt wat Middelkoop en andere oliebulls al honderd keer hebben gezegd, namelijk dat de olie historisch gezien helemaal niet zo duur is. Die $200 slaat op een voor inflatie aangepaste huidige olieprijs.
“Niemand op Wall Street wil dit toegeven !”, roept Dr Leeb.

Nu even terug naar uw mediatraining. Ik kom er even op terug omdat mediatraining heel duur is, internetgebruikers ongelooflijk zuinig zijn en ik daarom denk dat u van al deze gratis dienstverlening gaat genieten.
Mijn vriend Johan Kamgeest, de IT goeroe, zou mij direct tot de orde roepen. “‘Je weet toch dat gratis advies nooit serieus genomen wordt Michael ?” Ik hoor het hem al zeggen, maar gelukkig is hij met vakantie in het Land der Besnorde Vrouwen en kan hij pas later reageren.

Kijk, het werkt dus als volgt. Als je op een dag dat BP door het olielint gaat met hun roestige pijplijn toevallig net aan de markt bent met een Olie $200 boek, dan kom je op de televisie.
Het helpt als je dan Doctor bent. Niemand die vraagt of deze man niet misschien Geschiedenis der Natuurgeneeskunde of Niet-Westerse Sociologie gestudeerd heeft.

Wat zegt Dr Leeb nog meer ? Hij antwoord op de vraag van de interviewer, die natuurlijk zegt dat dit allemaal niet waar is, heel beleefd dat het wel zo is. Hij kan moeilijk tegen die man die daar zijn Dr Olie $200 boek zit te promoten zeggen dat hij nog nooit goed opgelet heeft. Dr Leeb zegt dat alle huizen op Wall Street een scenario hebben waarin olie op termijn gaat zakken.

“Maar Goldman Sachs dan ?” vraagt de interviewer, die hiermee niet aantoont dat hij het onderwerp goed volgt, maar wel dat hij de koppen scant.
Ook Goldman, zegt Dr Leeb, want die zien olie naar de $105 gaan maar daarna zetten ze hem op $ 40.

Je zou haast denken dat dit een samenzwering is.
“Hoe moet het nu verder ?”, vraagt de interviewer beleefd, want de pitch moet afgemaakt worden (dit was weer even een flarde mediatraining erdoorheen, vindt u niet erg hoop ik).

De olieprijs MOET naar de $200, want anders kunnen alternatieve energiebronnen niet geëxploiteerd worden volgens de Doctor. Pas met alternatieve energie hebben we een oplossing voor ons olievraagstuk, en die energie wordt pas rendabel bij een prijs van $200 per vat.
Verder krijgen we inflatie en moet u goud hebben.

Ik voel me alsof iemand me vertelt dat ik beter mijn tanden twee keer dagelijks kan poetsen dan dat nalaten. Vanwege allerlei doemscenario’s op de lange duur.

Wij gaan er in een blog hier vanavond niet nog onze mening aan toevoegen. Als u een ongewild Woody Allen-karikatuur wilt zien moet u even naar TheStreet.com gaan.
Als u wilt weten wat Dr Leeb in werkelijkheid voor zijn dagelijks brood doet, moet u even MEGAX in een quotebalkje intoetsen, dan krijgt u zicht op zijn Mega Trend Fund. Dat fonds is de afgelopen drie jaar 13% omhoog in dollars.
Money talks.

Full disclosure:
Long allerlei olienerinkjes waardoor u zich om mij geen zorgen hoeft te maken wanneer Dr Leeb gelijk krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: