Vragen

In plaats van ergens verdekt opgesteld stiekem uit het zicht van anderen de vragen van lezers van mijn blog te beantwoorden kunt u ze hier open en bloot lezen. Ik bedoel, het is per slot van rekening vakantie.

Een paar van ons vragen zich af hoe het komt dat TMY, toch een olieaandeel, zakt terwijl de olieprijs stijgt. Er was al een slimmerd, Zorro genaamd, die met het juiste antwoord kwam: morgen conference call ! Als we nou met zijn allen inbellen kunnen we gewoon lekker met elkaar smoezen, Larry Oliver de touwen inslaan als hij niet bevredigend antwoord en ook anderszins er een leuke dag van maken. We kunnen natuurlijk ook gewoon luisteren.

Een andere vraag was een vraag zonder vraagteken: olie $200, water $400. Misschien wel, misschien niet. Ik las in een dodelijk serieus Nederlands ochtendblad een opiniestuk van een paar gekken, althans, dat dacht ik. Was niet zo, het waren socialisten of SP leden, whatever. Ontkenners van het Evangelie van Johanes Smit. Ze hadden het over de waterprijs. Die moest zo laag mogelijk gehouden worden.
Waarom ? Tja, nou, omdat dat het belang van de minderverdieners is. En dankzij deze minderverdieners zijn deze prietpraters vrijgesteld van echte arbeid en kunnen ze vergaderen, kopjes uit plastic bekertjes drinken, dit soort nonsens gepubliceerd krijgen en zich straffeloos voortplanten.
Ik hoor graag van lezers die even met mij meedoen in het uitjouwen van deze intellectuele fraudeurs.

Water moet duurder worden, sociaalsufferds, en niet goedkoper.
Goed, ik wil graag concessies doen voor de minder bedeelden in onze samenleving en een typisch Nederlandse vrijstelling voor bidets, douches en handen wassen na de wc instellen. Maar als water goedkoop wordt gehouden wat gaan mensen dan doen ?
Auto’s wassen, individueel baden, kranen laten lopen en ander a-sociaal gedrag. Water moet duurder. Niet per oekaze naar $400, want zelfs per olievat krijg je dan serieuze concurrente van het schap dat bij Albert Heijn wijn heet.

Maar voor wie naar Slapend Rijk geluisterd heeft, u weet wel, ons radioprogramma dat u op deze site kunt afluisteren, podcasten, registreren of anderszins misbruiken of pasticheren, voor die mensen dus is onze mening bekend. Leuk, dat water. Leuk samen douchen, maar pas op met die aandelen want ze zijn duur.

Long TMY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: