Olie $200

Leuke site hoor, Inveztor. En bovendien, één van onze best bewaarde geheimen: mediatraining. Nee, beter dan mediatraining.

Wat voor mediatraining dan ?
Niet van een heimelijk schnabbelende vertegenwoordiger van het moraliserende journaille die heimelijk een gezagdragende nar bijbrengt dat hij geen korte sokjes op de tv moet dragen want dat staat zo raar, dat witte beentje, wanneer hij met veel gezag zijn beentjes over elkaar slaat. Nee, bij Inveztor krijgt u mediatraining waar u echt iets aan hebt.
Kijk, wanneer Middelkoop aangeeft waar de leugens vandaan komen, dan krijgt u mediatraining. Overigens zult u veel vaker zien dat het gaat om de waarheid die niet bekend gemaakt wordt, bij gebrek aan sponsors met een pr afdeling, maar laten we niet afdwalen.

Bij Inveztor proberen we u wegwijs te maken in de wereld, zoals die in elkaar zit.
Neem nou de bovenstaande kop. Olie $200. Die kop wordt gelezen, dat weet ik vantevoren. Voel u nu niet bekocht, dit blog gaat ook over olie @ $200 per vat. Maar daar komen we zometeen mee.
Eerst de mediatraining afmaken.

Vandaag hoorden we van die roest in die pijplijn bij BP. Ik verschreef me net en daar stond opeens “Pijplijk”, wat ook een aardige kop zou zijn. Volgende keer.

Hoe werken de media ?
Heel eenvoudig. Nog nauwelijks is de brent klaar met stijgen omdat er, met mijn diepe verontschuldiging, vandaag door BP olie op het vuur van de prijs per vat wordt gegooid, of ze gaan op zoek naar iemand die de lijn kan doortrekken.
Iets subtiels? Twijfel? Een Normandisch antwoord ?Normandiërs staan er om bekend, in de Franse volksoverlevering waar wij uiteraard geen enkele waarde aan hechten, dat ze altijd zeggen dat het enerzijds ja is en anderszijds nee, maar dit terzijde.

Nee hoor. Dan wordt je niet meer gevraagd. De vertegenwoordigers van de Opiniërende Klasse willen iets heel anders. Zoals Amerikanen die droog spreken maar zoet drinken, zeggen zij wel dat ze zoeken naar de Waarheid, maar wat ze willen is een sound-bite. Dat programma moet af. Er moet iets leuks gezegd worden. Of hun gesprekspartner zich daarna, goed opgejut, onsterfelijk belachelijk maakt, dat geeft niet.

Zo kan het dus komen dat je zelfs in een ongelooflijk duffe, door clichés geregeerde maatschappij, toch leuke radioprogramma’s hoort. Dat is de verdienste van de media en kijk, presto, u bent nu beter getraind dan vijf minuten geleden.

Straks meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: