Dev Punk

Devgen (PolderPortefeuille) is net met een conference call bezig. Crum luistert en gaat verslag doen. Ik zag Devgen vandaag wat afkalven en koop nog wat. Mijn voornaamste angst met dit aandeel is tweeërlei. Ten eerste dat ik niet meer objectief wordt en ten tweede dat er iets naars met de baas Thierry Bogaerts gebeurd. Ik vind hem een indrukwekkende man in een tijd van twijfel aan bazen. Andere bazen maken misbruik, Bogaerts maakt goede strategie en voert goed uit. Devgen is een Europees kennisbedrijf, Bogaerts is een Vlaming die genetica doceerde in Cambridge, één van de mooiste bedrijven in België, met IBA, dat ook dezer dagen hard stijgt en ook in onze portefeuille zit.

Devgen doet aan genetische gewasbescherming. Ze hebben een aantal ijzers in het vuur en als een deel slaagt zijn ze zoveel meer waard dan de huidige beurskoers dat een verdubbeling in minder dan drie jaar echt niet ambitieus lijkt, everything else being equal.

Ten eerste hun Human Pharma: eigenlijk geen kernactiviteit maar wel erg succesvol. Kan een spinoff worden of een samenwerking met een andere grote partij. Devgen biedt orale oplossingen voor Arythmia en Reuma, onder andere.

Ten tweede de GMO toepassingen op rijst. Niemand is verder dan Devgen en marktleider Monsanto is hun partner. Rijst ! Een enorme markt. Bogaerts zit dan ook steeds in India en het wachten is op een belangrijke aankondiging, een aankoop van een zaadveredelaar of zoiets dergelijks.-
Ten derde de nematocide business. Die ontwikkelt zich snel en met veel succes. Hier gaat het om het doden van wormen die plantenwortels aanvreten, maar op een schone en verantwoorde manier. Oogsten kunnen nu gered worden en vergiftiging door de huidige methylbromides wordt geëlimineerd.

Lees Crum. Die rekent dit soort dingen na. Ik denk dat dit een value aandeel is, vermomd als groei. Elk deel van dit bedrijf is ongeveer hetzelfde waard als het geheel, een miljoen of 200 netto, als je de cash eruit haalt.
Er wordt nog zo’n 7 miljoen per jaar verbrand, maar ik kan me niet voorstellen dat dit nog lang doorgaat.
Een prachtig bedrijf met een gouden toekomst.
Long Devgen en IBA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: