Aankoop Spirit Aim

Op de Dag van de Belegger zit ik in een hedge fund panel. Als onze lezers daar aanwezig zijn begroet ik ze graag. Ik heb de afgelopen dagen goed gekeken naar Spirit Aim, een Nederlands hedge fund onder leiding van Lex Werkheim.
Sinds de start vorig jaar november is Spirit ongeveer 40% omhoog. Dat is op zich geen criterium, al is het beter dan het omgekeerde. Werkheim en zijn team hebben aangegeven dat ze het kunnen. Ze doen allerlei dingen, ze reageren op gebeurtenissen door snel te schakelen, ze arbitreren een beetje en ze nemen onderbelichte kleine bedrijven op. Werkheim is bezig zich voor te bereiden op een eventuele baisse en hedged op dit moment actief. Maar ik denk ook dat er een of twee pareltjes in zijn portefeuille zitten die volgend jaar mooi tot bloei zouden kunnen komen.

Ik had het niet eerder over Spirit in de context van deze portefeuille omdat het me een beetje geneert dat ik een band heb met een bedrijf dat aan dit fonds gelieerd is. Ik heb overigens ook een adviseurschap bij Aster-X. In geen van de twee gevallen ontvang ik iets voor de verkoop van dit fonds.
Maar er zijn maar een paar kleine long/short fondsen met een track record in Nederland en we hebben ze nu alledrie.
We verkopen 1063 aandelen Aster-X Panorama tegen de koers die begin volgende maand bekend zal worden en kopen nu voor 100.000 euro aandelen Spirit. Dat kan in werkelijkheid ook, tot en met morgen. De koers waarop we Spirit hebben gekocht krijgen we ook pas volgende maand te horen, wanneer de nieuwe vermogenswaarde per aandeel wordt vastgesteld.
Ik heb zelf nog geen aandelen Spirit gekocht maar dat is alleen omdat ik nog bezig ben met een paar andere posities. Binnenkort hoop ik een positie in dit fonds te hebben.
Long Aster-X Panorama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: