Welkom in Socialistisch Nederland

Het lijkt me niet meer dan fair dat de heer Marijnissen premier wordt. Hij heeft immers de verkiezingen gewonnen? Het is ook duidelijk dat er bijna een meerderheid van Nederlanders is die een ruk naar links wenst. Als je de PvdA, SP en Groen Links bij elkaar optelt en een beetje momentum van de afgelopen dagen extrapoleert – dit is immers een beleggerssite – dan is het helder dat als we nog een weekje gewacht hadden we nu een linkse meerderheid zouden hebben. Laten we die dan maar ruim baan geven.

Als linkse meerderheid heb je het altijd moeilijk, kijk maar naar die arme Allende. De Nederlandse Pinochet is zijn snorretje al aan het trimmen, ik vind dat onze nieuwe premier meedogenloos moet optreden om herhaling van een door de CIA gesponsorde kapitalistische staatsgreep te vermijden.

Marijnissen heeft, zo gaat het nu eenmaal, maar honderd dagen om zijn nieuw gevonden macht te consolideren.
Dat is ongeveer de tijd die eventuele ontrouwe Nederlandse troepen nodig zouden hebben om vanuit Uruguay rechtsomkeert te maken om de nieuwe regering omver te werpen. Marijnissen heeft Luttwak’s handboek van de staatsgreep gelezen en weet wat hem te doen staat.

Laten we even met hem meedenken.

Het verkiezingsdebat ging niet over principes, niet over globalisering, over Europa of over immigratie, maar over de verdeling van de centjes. We zijn per slot van rekening in een land dat grote grutters kent, al blijken er soms wat zegels te mankeren – en dat filosofen wantrouwt. Je hoeft de prachtige citaten van Miss Verdonk en Miss Jelleke er maar op na te lezen. Als ex-Maoïst kent Marijnissen de complexen van de kleine burgerij en weet hij hier meedogenloos op in te spelen.
De eerste klap moet een daalder waard zijn en waarschijnlijk besluit Marijnissen uit de Euro te stappen. Wij juichen dat toe, dat ding was toch te duur. Onze nieuwe munt wordt de Ping-Ping.

Maar het gaat om meer dan geld bij ons Socialisten, Communisten, Neo-Stalinisten, Trotskisten, Lambertisten, Frankisten, Castristen en ex-Maoïsten. Eenheid is belangrijk. Het is niet eenvoudig om het Socialisme in een land te laten zegenvieren, omgeven door kapitalistische émigrés. Een krachtige symboliek is noodzakelijk. We houden onze vlag maar doen het wit en het blauw de deur uit. We vervangen de stickers achter op onze auto’s met onze nieuwe naam, SRN. Socialistische Republiek Nederland. Dat klinkt krachtig en vitaal. Wij zijn een arbeidersland!

Wij laden ons helemaal vol met opties BAM en Heijmans, hoe slecht de meest recente berichten ook mogen zijn. Mijn Socialistische vrienden zijn vast van plan kapitaalvlucht tegen te gaan. Omwisseling van euro’s in Ping-Pings wordt immers verplicht en er zullen altijd saboteurs zijn die tegenwerken. Om kapitaal binnen de SRN te houden bouwt Marijnissen een Grote Muur om ons land heen.

Ons land in onvoldoende weerbaar. Daarom wordt opgericht de Nederlandse Knok- en Veiligheidsdienst, de NKVD.
Er zijn onvoldoende Nederlandse Socialisten die vertrouwd zijn met het gebruik van de vuurwapens en explosieven die nodig zijn om de veiligheid van de democratisch gekozen regering te verzekeren. De NKVD stelt zijn rangen dan ook open voor een ieder met ervaring op dit gebied, ongeacht afkomst of nationaliteit.

Het bankwezen dat, zoals iedereen weet het oorzaak is van veel kwaad wordt genationaliseerd.
Wiet Pot keert terug als President van de Socialistisch Nederlandse Bank.

Hoewel geld normaal in omloop blijft is de enige toegestane munt de Ping-Ping. De NKVD ziet streng toe op naleving van de voorschriften. Buitenlanders mogen geen Ping-Pings meenemen bij vertrek en alleen de officiële wisselkoers van 1:1 versus de Euro wordt toegelaten.

Het wordt verboden prijzen te verhogen. In bepaalde strategische sectoren zoals woningen, voeding en energie bepaalt de regering het prijsniveau. Huren blijven vrij, mits ze niet worden verhoogd.
Automatieken worden gratis en de firma Febo wordt genationaliseerd en omgedoopt in Plebo. Dit bedrijf krijgt exportsubsidies en ook een monopolie op de dierenasielen in het land.
De hondenbelasting wordt vertwintigvoudigd om kleinburgerlijke neigingen tegen te gaan. De Partij voor de Dierenleden worden gedwongen de nieuwe Plebo-kroketten tot zich te nemen of het land te verlaten.

Medische verzorging wordt gratis. Om een eind aan de wachttijden te maken lokt de regering met hulp van de Volkscommissaris die Plebo bestuurt een aantal Noord-Koreaanse artsen naar Nederlandse ziekenhuizen waar zij in natura betaald worden.
Overleden patiënten mogen voortaan worden opgegeten of verkocht. De ziekenhuissterfte neemt iets toe maar de bevolking als geheel wordt veel gezonder en aan wachttijden komt inderdaad een eind.

De regering schept orde in de media. De drie topbestuurders van Apax worden standrechtelijk gefusilleerd en Apax geeft het uit PCM weggegraaide geld terug.
Alle kranten worden gratis behalve De Telegraaf, die wordt verboden behalve voor gebruik in de vishandel.
Iedere vis mag erin verpakt worden, behalve Zalm.
De gratis krant van Marcel Boekhoorn komt eindelijk uit. Alles van Marcel Boekhoorn wordt trouwens gratis. Boekhoorn krijgt hiervoor een Socialistisch lintje dat hij opeet.

Quote blijft bestaan maar komt voortaan nog maar één keer per jaar uit, als de Quote 5.000.000. Het blad wordt uitgegeven door een Chinees mediabedrijf genaamd De Gele Gids.

Diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten worden verbroken. Hugo Chavez legt zijn eerste staatsbezoek af in Nederland. Venezuela wordt, met Cuba, de voornaamste vakantiebestemming voor de werkende klasse van de SRN.
Raul Castro komt naar Nederland om de NKVD te inspecteren. Hij wordt waanzinnig populair in ons land. T-shirts met daarop zijn foto en een spetterend “Cool Raul” worden een groot exportsucces.

Alle televisiestations worden afgeschaft behalve Socialistisch Nederland 1.
Volksvermaak wordt opnieuw ouderwets populair. De Britse komiek Sacha Baron Cohen wordt door Marcel van Dam, de nieuwe Minister van Cultuur, binnengehaald als adviseur voor Volksopvoeding.
Plutocraten moeten voortaan spitsroeden lopen als zij betrapt worden met buitenlandse valuta zoals euro’s. Borat’s “Running of the Jew’” wordt bij ons populair als “The Running of the Happy Few”.
Arthur Docters van Leeuwen wordt, het was zo langzamerhand wel tijd, eindelijk Minister. Hij krijgt de nieuwe portefeuille van Verplichte Lectuur en Boekverbranding.
Docters’ enkele decennia geleden verschenen Erotica wordt een kassucces.

Tenslotte de beurs.
Voor het eerst in 15 jaar durf ik een andere voorspelling te doen dan het eeuwige “Beurzen zullen fluctueren.”
De AEX stijgt naar 49.950. U leest het goed. In Ping-Ping natuurlijk.

Een groot aantal bedrijven wordt gesloten, zoals alle importerende bedrijven.
Maar Jan Dwarshuis loopt in 2007 helemaal binnen. Shell stijgt naar 2.890 omdat dit prachtige Socialistisch Nederlandse oliebedrijf het monopolie op Venezuela terugkrijgt.
Dwarshuis wordt Nederlands eerste Triljardair, vanwege zijn lange oliecalls.
Antonov stijgt naar ongekende hoogte omdat het bedrijf een echte opdracht krijgt die eruit bestaat de invoering van het Socialisme bij de jeugd te versnellen.
Nadat een aantal coryfeeën geweigerd heeft wordt uiteindelijk een sterke en competente Minister van Financiën gevonden in de persoon van de bekende balling Rienk H. Kamer, die, gezeten op een olifant, zijn opwachting op het Binnenhof maakt.

Eindelijk overtreft de groei van de Nederlandse economie dat jaar die van China.
En wat doe ik, zult u zich misschien afvragen?
Met hulp van de cowboys van RockWell Petroleum verkrijg ik de concessie voor het winnen van olie uit oude Socialistisch Nederlandse oliebronnen zoals die van Schoonebeek en de velden onder de Waalhaven.
Socialistisch Nederland voert weer olie uit.
Ik wordt de eerste Volksvoorzitter van The Other Dutch Petroleum Company.
Tot ik bezweet wakker word.

Michael Kraland    Michael Kraland is oprichter van Inveztor. Disclaimer niet van toepassing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: