Sarkozy’s stocks

De Franse markt was al gedeconnecteerd van de verkiezingen maar we verwachten wel een positieve impuls van een aantal agendapunten van Sarkozy.
Nieuw is zijn standpunt over de Franse rol in het milieu, zie de vorige blogeditie.
Niet nieuw maar nog niet speciaal verwerkt in de markt is de komende rol van de huidige minister van Sociale Zaken Jean-Louis Borloo. Borloo heeft zijn politieke maagdelijkheid zo duur mogelijk verkocht aan Sarkozy. Hij is een radicaal-socialist, die, daarom kan ik als Frankrijk kenner mijn brood verdienen, noch radicaal noch socialist zijn. Dit is de partij van Clemenceau en als alles u nu nog niet duidelijk is dan is het voldoende te weten dat deze partij haar basis heeft in Zuid-West Frankrijk en dat Borloo burgemeester is van Valenciennes, een stad ten zuiden van de Belgische grens.
We verwachten een sterke impuls in de woningbouw. De genoteerde vastgoed bedrijven zijn actief in commerciëel vastgoed, kantoren en winkelcentra. Een grote ontwikkelaar van woningen is Nexity.
En als u zelf van plan was een huisje in Frankrijk te kopen hebt u nu twee keuzes. Als u even wacht zullen de prijzen flink gestegen zijn. Nu toeslaan is beter en als er een kleine, verbeten speculant in uw schuilt, koop dan veel grond die later bouwgrond kan worden.
Neem een grote hypotheek want die worden binnenkort voor het eerst aftrekbaar als u van dit leuke huisje uw eerste woning maakt.

Suez is de eerste big cap die een Sarkozy effect kan verwachten. Sarkozy was tegen de toenadering tot Gaz de France. De koers van Suez is hersteld, maar in de huidige context voor nutsbedrijven wordt Suez nu een prooi. Ook voor speculanten.

Bouygues is de grootste bouwer en exploitant van de derde mobiele telefoonconcessie. En exploitant van het grootste televisiestation, TF1. Martin Bouygues is een goede vriend van Sarkozy en Bouygues was toch al koopwaardig. Sla uw Sarko slag: als er gebouwd wordt gaat Bouygues profiteren.
Bouygues is ook grootaandeelhouder van Alstom, de scheepswerf cum snelheidstreinbouwer die door Sarkozy van de ondergang werd gered.

Kleine groeiaandelen: we verwachten dat Sarkozy met fiscaal stimulerende maatregelen zal komen om beleggen in kleine, snel groeiende bedrijven verder te aan te moedigen.

Milieu industrie: zoals hierboven. Frankrijk wil sinds gisteren nummer één worden.
Ze zijn dat al op nucleair gebied met Areva. Driekwart van de Franse electriciteitsvoorziening is nucleair gedreven.
Het is te verwachten dat de alternatieve energie en andere sectoren ook verder gestimuleerd zullen worden.disclaimer: geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: