Ik ben voor spellen

Helemaal voor. Niet alleen spellen, ook spelen.
Panem et circenses ?
Go for it.
Vuurwerk op 14 Juli ?
Geweldig !
De meest sympathieke manier om mijn belastinggeld in rook te zien opgaan.

Alleen voorspellen, pas daar mee op. Taleb was een hele middag op de radio in New York vertelde iemand me. Mensen kunnen het niet laten, dat voorspellen.
Joe Battipaglia voorspelde weer het een en ander. Bijna buiten adem. Ja ja, die voorspellers kunnen het allemaal niet bijhouden en telkens, telkens het oude liedje: hun voorspellingen zijn, in de meeste gevallen, volstrekt willekeurig.

Ik zeg “in de meeste gevallen” want het gebeurt regelmatig dat professionals onder de willekeurslijn scoren. Dat gebeurt vaker dan u, het publiek, denkt. Net zoals dokters vaker foute diagnoses stellen dan u denkt.
Waarom gaat u dan toch naar die dokter ? Omdat u zich beter voelt als een dokter zich in uw gezondheid vergist dan als uw werkster dat doet.

Zo viel vandaag bij het opruimen van mijn mailbox mijn oog op een item dat Henk-steven Renzenbrink me had opgestuurd.
Het ging over het succes als stockpickers van Playmates.
Een van die dames had het zelfs zeer goed gedaan.
En de vijf beste dames deden het vorig jaar allemaal beter dan de bekende, nee beroemde beheerder Bill Miller, hier al vaak besproken (hij doet het sinds 2005 niet meer zo goed en zijn fonds is veel te groot lijkt me).

Het artikel stond, geheel kritiekloos, met wat lacherig commentaar zo van huh huh, die Playmates kunnen het ook, in een landelijk financiëel blad.

Dat is natuurlijk een aanfluiting want het echte verhaal is als volgt. Ten eerste kan je dit verhaal beter weglaten want het zegt niets.
Ten tweede, als je zo melig bent dat je het toch plaatst, dan kun je als enig commentaar erbij zetten dat Playmates er leuker uitzien dan arme, hardwerkende verpleegsters in dit of dat ziekenhuis. Verder maakt het niets uit want hun keuzes en de uitkomsten zijn volstrekt willekeurig en zeggen absoluut niets, behalve dat een idioot hiermee in de tijd van zijn baas aan de gang is gegaan en er zelf dus blijkbaar geen bal van snapt. Krijgt nog toestemming hun lezers er mee te vermoeien ook.

Alleen de les is wat anders: dit is schering en inslag.
Statistisch wordt er maar wat raak geluld, hoewel je eigenlijk het werkwoord mislullen zou moeten gebruiken, dat dekt de lading beter.

Visueel was het verhaaltje ook niet aantrekkelijk. Hoe kan dat met zo’n onderwerp vraag je je af. Ik ben toen maar even via Google gaan kijken en voorwaar, daar had ik snel weer wat prachtig materiaal voor mijn presentatie bij elkaar, airbags and all.

Nu weet u ook waarom het niet zo belangrijk is wat ze over je zeggen in de krant, als ze je naam maar goed spellen.
En ik ben voor spellen, zolang ze maar niet gaan voorspellen.

geen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: