Miskunde VII

Onze serie over de quant funds is nu voorbij. Toch krijgen we, als gevolg van onze eerder gemanifesteerde nieuwsgierigheid, nog allerlei amusant materiaal binnen.
Misschien zit u zich te vervelen op uw camping of op de Cap d’Antibes.
Daar is het leven te kort voor en zie hier ons bewijs, precies waar u op zat te wachten: de volledige transcriptie van de Goldman conference call van gisteren. Dit is de link naar die fantastische mensen van de Journal: http://interactive.wsj.com/documents/transcript-GS-20070813.pdf.

Goldman stopt $ 3 Miljard in haar Global Equity fonds. Niet om de verliezen van beleggers terug te betalen maar om te laten zien dat ze er vertrouwen in hebben.
Een paar bekende Amerikaanse miljardairs doen mee.

En tot slot nog een aardige anecdote die een andere beheerder me gisteren vertelde. Hij legde uit hoe hij vanaf woensdag vorige week de hefboom op zijn fonds terugbracht, onder hevige verliezen.
Dit is een exteem gediversifiëerd fonds dat duizenden aandelenposities aanhoudt en dus hele manden tegelijk moet kopen of verkopen.
Om zoiets te doen leggen ze zo’n mand bij een broker neer en die neemt het hele verhaal over tegen een courtage van 0,25%.
Hoewel er geen paniek is opgetreden in het systeem, zo hoorden we van verschillende kanten, is de reactie van de brokers een aardige indicatie van de verwarring en radeloosheid die optrad.
De kosten voor dezelfde transactie waren namelijk afgelopen donderdag 20 keer zo hoog als normaal. Het kostte 500 basispunten, 5% dus, om de portefeuille weg te doen.Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: