Nederlands hedge fund kapot

Naarstig speurend als altijd vroeg de altijd alerte Inveztor redactie mij om advies in een delicate zaak. Een Nederlands hedge fund stond op omvallen en hoe pakken we dat aan ? Heel eenvoudig, legde ik mijn jeugdige medewerkers uit. Twee bronnen, het bedrijf in kwestie om commentaar vragen en eventueel nog wat reacties uit de markt en presto. Leuk dat wij in Nederland dan niet meer achterlopen en ook een heuse déconfiture hebben.
Zo eenvoudig gaat het echter allemaal niet. Nadat onze nijvere Crum en Vermeulen hun onderzoekje rond hadden werden zij met dikke kluiten in het spreekwoordelijke riet gestuurd door de beheerder.

Gelukkig haalde iemand bij de beheerder zich de volgende dag in het hoofd dat dit best eens een goede gelegenheid zou kunnen zijn om mij te bellen en me tijdens mijn vakantie te in te wijden in hun problematiek.

En zo kon het gebeuren dat ik vandaag een vlammend pleidooi aanhoorde van een Nederlands hedge fund dat aangaf dat ze helemaal niet kapot gingen.
Integendeel, het ging daar allemaal heel goed.
Het was wel zo dat de beheerder gespecialiseerd was in CDO’s. Het was ook wel zo dat ze € 50 miljoen aan kapitaal voor € 280 miljoen hadden belegd.

Maar zo werd mij op kameraadschappelijke toon uitgelegd, eigenlijk was er niets aan de hand.
Maar zoeken jullie niet naar redding, vroeg ik onschuldig. Want ik wist dat er een aantal beleggers benaderd was om als reddende engelen op te treden. Dan konden de oude beleggers aan het eind van de rit hun inleg terugkrijgen en voor de nieuwe beleggers zou dit wel eens een ongelooflijk buitenkansje kunnen blijken.

In feite, zo begon het bij me te dagen, stond het fonds wel degelijk aan de rand van de afgrond, maar had de directie het voornemen om een grote stap voorwaarts te zetten.

De directie suggereerde een leuke draai aan dit verhaal te geven. Kon ik dit niet een beetje positief beschrijven ?
Altijd bereid mijn bijdrage te leveren tot het voorkomen van paniek in de markt, voeg ik hierbij de daad bij het woord.
Mooier nog, ik onderbreek onze veelbelovende Bruin Zweet reeks hier even voor.

Wat we hier dus hebben is goed nieuws.
Toegegeven, het fonds heeft, door een paar rare papieren die er eigenlijk per ongeluk tussen waren geraakt, even wat liquiditeitsproblemen. Echter, er was veel animo om bij te springen.

Bovendien kon het fonds niet kapot want er was iets mee. Daardoor kon het niet stuk. Wat dat nou precies was en waarom het niet stuk kon werd niet duidelijk, maar Vermeulen gaat u dat morgen allemaal ragfijn uit de doeken doen.
Waarom pas morgen,vraagt u zich nu af. Waarom niet meteen ?
Dat is omdat de meneer die er over ging zich niet vrij kon maken om zelf uitleg te geven. Hij was natuurlijk het verkeer aan het regelen van de aan-en afrijdende Bentley’s van de belangstellenden. Enorme interesse natuurlijk.

Maar morgen komt Vermeulen met he hele verhaal, met wratten en al, zoals men in Bruin Zweet club zegt.
En hij gaat geen vervelende koppen gebruiken zoals deze hierboven, waar ik u nietsvermoedend mee naar mijn verderfelijke blog heb geleid.

U kunt doorlopen, er is niets aan de hand en Vermeulen gaat er ook een positieve draai aan geven.
“Hedge fund gered” bijvoorbeeld. Of “Crisis biedt slimme beleggers volop opportunities”.
En weet u wat zo raar is ?
Er hoeft niet eens zoveel te gebeuren en het komt nog uit ook.Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: