MG verdrinkt

Het aandeel MG International hebben we al vaak eerder besproken, voor het eerst in Quote, voorafgaand aan de beursintroductie.
Het is een Provençaals bedrijfje dat in zwembadalarmen doet. Dat is omdat de Franse wet zwembadeigenaren verplicht een hek of een alarm te installeren om zo te proberen verdrinking van kinderen tegen te gaan.
Het aandeel maakte deel uit van de PolderPortefeuille’s Provençaalse segment waaruit het met forse winst verdween. Toen steeg het aandeel heel optimistisch nog eens naar de € 70 en gisteren raakte het even de € 6,90 en dat vond ik opvallend. Ik heb wat stukken opgepakt op € 9,30 en even met het bedrijf gebeld. Niet altijd gemakkelijk bereikbaar moet ik zeggen maar hun investor relations meneer belde me vanochtend terug.

Nu gaat het over een bedrijfje met een marktkapitalisatie van € 25 miljoen op de huidige koers van € 10.
Ik ga er van uit dat er een miljoen of vijf nog in kas is, bij MG kunnen ze me daar geen antwoord op geven maar wie weet hoor ik dat nog wel eens. Ik heb gevraagd of de baas me terug kan bellen maar die zit tot het weekend in vergadering. Eén van de problemen is hun slechte pers, zei de IR meneer. Maar ze hebben geen tijd om er iets aan te doen.
Nu heb ik geleerd me nooit aan dit soort zaken te ergeren want ieder nadeel hep zijn voordeel en dat kunnen we dus ook als volgt zien, dat voordeel dus.
Als er nog vijf miljoen cash in zit – vorig jaar was het zelfs € 6.594.000 – dan kunnen we voor het gemak € 2 cash per aandeel rekenen. Dan blijft er nog € 8 over voor een business die vorig jaar € 36 miljoen omzette en dit jaar “tegenvalt”, vandaar de koersdaling, maar hoe erg het tegenzit weten we niet.
Kortom de omzet is 20 miljoen waard. Dat is niet duur. Het bedrijf is nu bezig met allerlei nieuwe producten om hun zwembadpijplijn te vullen. Electrische overdekkingen en nieuwe, organische reinigingsproducten staan centraal. Maar die nieuwe Oxinea producten van Adamant Technologies waren veel te laat klaar en dragen dit jaar niets bij.
Wel een zootje daar, maar op dit moment een goedkoop zootje.
In elk geval 85% goedkoper dan eerder dit jaar.

Het bedrijf heeft geen schulden en 80% is in handen van het management. Ik verwacht geen failliet, vandaar deze ongebruikelijke gok.
Ik ga dus wat verder kijken en kom bij u terug.
Maar eerst de flash voor De Kapitalist afmaken.
Wie weet kunnen we dan MG ook meenemen.

Long MG International

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: